FMI si-a imbunatatit estimarile privind cresterea economiei mondiale in 2017 si 2018
Data publicarii: 11-10-2017 | EconomieFondul Monetar International (FMI) si-a imbunatatit estimarile privind evolutia economiei mondiale in 2017 si 2018, potrivit raportului actualizat "World Economic Outlook", publicat marti de institutia financiara internationala.
PIB-ul global va înregistra un avans de 3,6% în 2017 și de 3,7% în 2018, în creștere cu 0,1 puncte procentuale pentru ambii ani, comparativ cu prognozele publicate în aprilie și în iulie de FMI.
"Creșterea semnificativă a investițiilor, comerțului și a producției industriale, cuplată cu întărirea încrederii consumatorilor și a oamenilor de afaceri, sprijină redresarea", se arată în raportul FMI.
Revizuirea în creștere a estimărilor privind situația economiei globale vine pe fondul evoluțiilor solide din zona euro, Japonia, China, Europa emergentă și Rusia, care au compensat înrăutățirea prognozelor pentru SUA, Marea Britanie și India.
"Deși s-au înregistrat progrese în rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul bancar european, dificultățile care au rămas trebuie rezolvate într-un mod convingător, pentru a evita reducerea încrederii în anumite părți ale zonei euro", apreciază FMI.
Zona euro ar urma să înregistreze un avans de 2,1% anul acesta și de 1,9% anul viitor, față de o expansiune previzionată în aprilie de 1,6% în 2017 și în 2018.
FMI a înrăutățit estimarea de creștere a PIB-ului Marii Britanii în acest an la 1,7%, față de un avans de 2% previzionat anterior, dar a menținut prognoza pentru anul viitor, la 1,5%. PIB-ul Germaniei ar urma să urce cu 2% în 2017 și cu 1,8% în 2018, față de un avans de 1,6% și, respectiv, 1,5% estimat în aprilie.
Fondul Monetar Internațional a înrăutățit prognoza de creștere a PIB-ului SUA, la 2,2% în 2017 și la 2,3% în 2018, după ce în aprilie estima un avans de 2,3% în acest an și de 2,5% anul viitor.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani