Posta Romana va desfiinta 56 de posturi de conducere (director interimar)
Data publicarii: 10-10-2017 | EconomieCompania Nationala Posta Romana va desfiinta, in perioada urmatoare, 56 de posturi de conducere, iar incepand din data de 10 octombrie voi transmite comunicari de anulare a tuturor detasarilor efectuate catre alte institutii, a declarat, luni, intr-o intalnire cu presa, directorul general interimar al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Elena Petrascu.
"În cele patru luni de mandat am de gând să fac capitalizarea Poștei Române. Știu exact în ce am intrat. Știu că sunt foarte multe de rezolvat. Sunt femeie, dar dacă voi considera că trebuie să am ceva să fiu și bărbat, voi fi și bărbat. Am venit cu o propunere de organigramă pentru reducerea funcțiilor de conducere. Astfel, la ora actuală există 102 posturi de conducere, dintre care 13 de directori, iar restul șefi de departamente, șefi de direcții. Am știut că organigrama Poștei Române este umflată. Atunci, vor fi reduse 56 de posturi de conducere. Foarte multe posturi sunt organizate din detașări. Au fost detașați oameni la ANCOM, la compania de drumuri etc.", a spus Petrașcu.
Directorul interimar al Poștei Române a explicat că persoanele detașate vor fi rechemate la post în companie, iar ulterior se va face o analiză a beneficiilor aduse în urma detașărilor.
"Codul muncii îți dă posibilitatea să faci detașare în interiorul instituției. De mâine (marți, n.r.), voi semna ordinul de încetare a tuturor detașărilor. Trebuie să verific dacă acele persoane au lucrat în interesul companiei. Dacă se confirmă asta, voi semna prelungirea detașărilor. Oamenii se vor întoarce pe posturile lor sau pe altele dacă s-au desființat anumite departamente. Cine dorește să rămână în instituția unde a fost detașat, poate cere încetarea contractului de muncă pe care îl are cu Poșta Română", a explicat Elena Petrașcu.
Aceasta a adăugat, totodată, că nimic nu se blochează în Poșta Română, iar 'contractele merg înainte'.
De asemenea, documentul care conține planurile companiei până în 2023 va fi înaintat celor de la Deloitte, măsurile de bază fiind cuprinse în Memorandumul adoptat recent de Guvern.
Elena Petrașcu a fost numită director general interimar al Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) la începutul acestei luni, când Consiliul de Administrație al companiei a aprobat revocarea directorului general interimar Rareș Stanciu.
Președinte a fost ales Adrian Găvruța (secretar general adjunct al ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale).
Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a prezentat în ședința noului Consiliu de Administrație al companiei naționale "Poșta Română" strategia de redresare a operatorului național iar prima măsură luată în cadrul CA a fost mandatarea membrilor comisiei de negociere cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) în vederea modificării prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă referitoare la eliminarea indemnizației de conducere în cazul revenirii de pe o funcție de conducere pe una de execuție.
Tot în ședința CA din 4 octombrie a fost aprobată și noua organigramă a CNPR, prin care au fost desființate 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentând o economie de 424.000 lei lunar la salariile de bază și 92.000 de lei lunar la indemnizațiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.
Compania Națională "Poșta Română" este deținută de statul român, prin MCSI în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile