Primul lot din autostrada Comarnic-Brasov va fi construit cu 118 milioane lei
Data publicarii: 03-10-2017 | EconomiePrimul lot al autostrazii Comarnic - Brasov, cuprins intre Rasnov si Cristian, va fi executat de Asocierea Alpenside - Specialist Consulting, pe baza unui contract parafat luni, in valoare de 118 milioane de lei.
Evenimentul de semnare a contractului a avut loc luni, la sediul Ministerului Transporturilor, în prezența ministrului de resort, a reprezentanților constructorului și a șefului CNAIR.
Durata de execuție a lucrărilor se întinde pe 24 de luni, din care șase luni vor fi alocate proiectării. Garanția de execuție a lucrării este de 48 de luni.
"Până la definitivarea tronsonului Ploiești — Brașov, am anunțat că unul dintre tronsoanele centrale Comarnic-Brașov l-am găsit prin sertare. Împreună cu domnul Ioniță (directorul CNAIR, n.r.) am reușit să-l deblocăm și iată că astăzi semnăm contractul. Durata de execuție va fi 24 de luni, din care 6 luni înseamnă proiectare. Vreau să atrag atenția constructorului că nu mai tolerăm întârzieri, extensii de timp... Vreau lucruri de calitate. Sunt 24 de luni, asta înseamnă că în 2019 vom circula pe acest lot de autostradă", a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
Potrivit contractului, sectorul de autostradă se întinde pe 6,3 km, la care se adaugă 3,7 km de drum național la 4 benzi, cu separator median.
Sectorul Râșnov — Cristian face parte din lotul 2 (tronsonul Comarnic — Brașov), parte integrantă a autostrăzii București — Brașov, care are o lungime totală de 168 de kilometri.
Tronsonul de autostradă Comarnic — Brașov este împărțit în 5 sectoare. Sectoarele 1 și 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Brașov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă drumuri de legătură.
Lungimea totală a sectorului de autostradă Comarnic — Brașov este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenție este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani