Romanul care a spart site-ul NASA, licitat de IBM
Data publicarii: 06-01-2007Avocatul lui Faur, Nelu Pinga, care a aparat si alti hackeri romani, ne-a declarat ca "Victor are anumite circumstante atenuante, pentru ca el a anuntat administratorii conturilor respective ca sint vulnerabile, fapt pentru care exista probe. El s-a jucat, a vrut sa isi dovedeasca priceperea, dar nu a schimbat sau stricat ceva si nici nu a urmarit obtinerea de profituri". Aparatorul lui Faur s-a aratat optimist in ceea ce priveste procesul clientului sau, proces in care agentiile americane care au facut plingere impotriva sa s-au constituit parte civila, solicitind despagubiri in valoare de 1,3 milioane de dolari. Autoritatile americane nu au cerut extradarea romanului.
"E un copil tare linistit"
Tatal lui Victor, medicul Mircea Faur, a spus ca, din ceea ce i-a explicat fiul sau, intentia sa era aceea de a-si verifica abilitatile informatice, fara a intentiona sa faca rau cuiva. Mai mult, el stie de la Victor ca, imediat dupa spargerea site-urilor americane, a renuntat la aceste practici si s-a inscris la masterat. Tatal lui Victor Faur isi aminteste ca fiul sau a fost mereu un copil linistit, care nu a creat probleme si ca s-a aratat mereu pasionat de calculatoare. Pasiunea sa a devenit cu timpul o profesie, Victor fiind si absolvent al Facultatii de Informatica.
Am avut doar de pierdut
Marile companii informatice s-au aratat interesate de angajarea hackerului roman inainte de izbucnirea scandalului. Victor a primit doua oferte de serviciu, una de la IBM (divizia ceha) si cealalta de la Logica Londra. Ofertele nu au fost retrase dupa ce Victor Faur a devenit celebru prin spargerea serverelor NASA, ci doar "inghetate" pina la lamurirea situatiei.
Victor Faur spune ca nu este deloc mindru de ceea ce a facut, referindu-se la celebritatea sa cistigata recent. El ne-a declarat: "Nu am decit de pierdut, ofertele erau anterioare acestor evenimente. Acum trebuia sa fiu in Cehia".
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice