Londra ramane principalul centru financiar global, in pofida Brexit
Data publicarii: 12-09-2017 | EconomieLondra si-a mentinut si in 2017 titlul de cel mai mare centru financiar al lumii, extinzandu-si dominatia asupra urmatoarelor clasate, New York si Hong Kong, in pofida incertitudinilor legate de Brexit, transmit Reuters si Bloomberg.
Capitala Marii Britanii a pierdut doar două puncte în cel mai recent indice Global Financial Centres publicat de Z/Yen și China Development Institute. Este cel mai redus declin în rândul principalelor zece centre financiare globale.
New York-ul a rămas pe locul doi, dar a pierdut 24 de puncte în clasament, pe fondul temerilor legate de comerțul SUA, se arată în raportul Z/Yen și China Development Institute. Este cea mai mare diferență între Londra și New York din 2007, de când se publică studiul.
Frankfurt, Dublin, Paris și Amsterdam, orașele europene care ar urma să profite cel mai mult de Brexit, au înregistrat creșteri în topul principalelor centre financiare globale. În Asia, Hong Kong a depășit Singapore, care a ajuns pe locul trei.
"Estimările generale pentru centrele financiare europene continuă să fluctueze, deoarece există speculații privind orașele care vor beneficia de pe urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Protecționismul și barierele cu care se confruntă comerțul internațional provoacă multă îngrijorare, mai ales în SUA", a apreciat Mark Yeandle, director asociat al Z/Yen și autor al raportului.
În clasament sunt 92 de orașe și se ține cont de diverse criterii, de la nivelul taxelor la rata criminalității. Bucureștiul nu este inclus în acest clasament, în schimb sunt prezente Tallinn (capitala Estoniei — locul 44), Budapesta (capitala Ungariei — locul 72) și Moscova (capitala Rusiei — locul 89).
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani