Londra ramane principalul centru financiar global, in pofida Brexit
Data publicarii: 12-09-2017 | EconomieLondra si-a mentinut si in 2017 titlul de cel mai mare centru financiar al lumii, extinzandu-si dominatia asupra urmatoarelor clasate, New York si Hong Kong, in pofida incertitudinilor legate de Brexit, transmit Reuters si Bloomberg.
Capitala Marii Britanii a pierdut doar două puncte în cel mai recent indice Global Financial Centres publicat de Z/Yen și China Development Institute. Este cel mai redus declin în rândul principalelor zece centre financiare globale.
New York-ul a rămas pe locul doi, dar a pierdut 24 de puncte în clasament, pe fondul temerilor legate de comerțul SUA, se arată în raportul Z/Yen și China Development Institute. Este cea mai mare diferență între Londra și New York din 2007, de când se publică studiul.
Frankfurt, Dublin, Paris și Amsterdam, orașele europene care ar urma să profite cel mai mult de Brexit, au înregistrat creșteri în topul principalelor centre financiare globale. În Asia, Hong Kong a depășit Singapore, care a ajuns pe locul trei.
"Estimările generale pentru centrele financiare europene continuă să fluctueze, deoarece există speculații privind orașele care vor beneficia de pe urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Protecționismul și barierele cu care se confruntă comerțul internațional provoacă multă îngrijorare, mai ales în SUA", a apreciat Mark Yeandle, director asociat al Z/Yen și autor al raportului.
În clasament sunt 92 de orașe și se ține cont de diverse criterii, de la nivelul taxelor la rata criminalității. Bucureștiul nu este inclus în acest clasament, în schimb sunt prezente Tallinn (capitala Estoniei — locul 44), Budapesta (capitala Ungariei — locul 72) și Moscova (capitala Rusiei — locul 89).
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii