Berarii pot rasufla usurati; ploile au salvat recolta de hamei a Germaniei
Data publicarii: 06-09-2017 | EconomiePloile care au cazut la sfarsitul verii au salvat recolta de hamei a Germaniei, ceea ce inseamna ca berarii vor avea la dispozitie un ingredient cheie pentru productia de bere, a declarat directorul traderului german de hamei, Barth Haas Group, informeaza Reuters.
Berarii din vestul și estul Europei, din Asia și Africa se bazează pe hameiul din Germania și în acest an au apărut îngrijorări referitoare la un posibil deficit de aprovizionare, ca urmare a unei cereri crescute în urma popularității berilor artizanale, dar și a lipsei de stocuri.
"Recolta din Germania mai avea doar șapte zile și ajungea într-o situație dezastruoasă din cauza vremii secetoase din iunie și iulie", a declarat Stephan Barth, director operațional la Barth Haas.
Germania este al doilea mare producător mondial și, împreună cu SUA, asigură 75% din oferta mondială de hamei.
"Grație ploilor din luna august am fost salvați și mă aștept la o recoltă medie în Germania", a spus Barth Haas, precizând că, împreună cu recolta ușor peste medie din SUA, piața va fi suficient aprovizionată chiar dacă prețurile vor rămâne ridicate.
Hameiul este unul dintre ingredientele principale pentru producția de bere, alături de apă, malț și drojdie, iar Germania și SUA exportă împreună aproximativ 26.000 de tone pe an.
Chiar dacă recoltatul hameiului a început în principalele regiuni producătoare din Germania, Barth Haas consideră că este prea devreme să facă aprecieri cu privire la calitatea recoltei din acest an, în special când vine vorba de conținutul de acizi alfa, care dau gustul amărui al berii.
Barth Haas prognozează că Germania va recolta în 2017 aproximativ 39.200 de tone de hamei, ușor sub recolta de 42.700 de tone din 2016. În cazul SUA, Barth Haas estimează că recolta de hamei va fi de 45.000 de tone în 2017, cu aproximativ 5.000 de tone mai mare decât în 2016.
"Oferta de hamei pentru berari va fi una adecvată, dar mă aștept ca prețurile spot să rămână la un nivel ridicat, din cauza stocurilor mici și a cererii mari", a subliniat Barth Haas.
În ultimii cinci ani, recoltele mondiale de hamei au fost inferioare cererii, iar stocurile s-au epuizat, în condițiile în care cererea mondială a urcat cu un procent pe an, ca urmare a creșterii popularității berilor artizanale.
"Cota de 2-2,5% din piața mondială a berii controlată de berile artizanale consumă aproximativ 20% din recolta de hamei", a precizat Barth Haas.
Berile artizanale sunt produse de berarii mici și independenți, utilizând metode tradiționale care necesită mai mult hamei. De exemplu, mărci populare de bere artizanală, precum India Pale Ale, consumă de șase ori mai mult hamei decât mărcile de bere produse în cantități de masă.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman