UE aproba creditul punte oferit de guvernul german pentru Air Berlin
Data publicarii: 05-09-2017 | EconomieComisia Europeana a aprobat, luni, planurile Guvernului german de a acorda un credit punte in valoare de 150 milioane de euro companiei aeriene Air Berlin, informeaza DPA.
Potrivit executivului comunitar, acest credit "va permite restructurare ordonată a companiei insolvente Air Berlin fără a distorsiona concurența".
În urmă cu două săptămâni, Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, s-a declarat în insolvență, după ce principalul său acționar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Acest anunț a obligat Guvernul german să vină în sprijinul companiei aeriene cu un credit punte de 150 de milioane de euro pentru ca avioanele Air Berlin să poată zbura în continuare.
Într-un comunicat de presă, Comisia Europeană a subliniat că "Germania s-a angajat să se asigure ca fie împrumutul să fie rambursat în totalitate fie Germania va prezenta un plan de restructurare a Air Berlin".
Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt de la Air Berlin a anunțat că cei care sunt interesați de activele companiei aeriene trebuie să își prezinte ofertele până la data de 15 septembrie. "Air Berlin va finaliza rapid procedura de selecție a investitorilor", a adăugat purtătorul de cuvânt.
La rândul său, directorul general de la Air Berlin, Thomas Winkelmann, a declarat anterior că Air Berlin a purtat discuții cu peste 10 părți interesate, printre care și câteva companii aeriene, însă consideră că activele sale vor fi, la final, cel mai probabil divizate între doi-trei cumpărători.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii