Complexul Energetic Hunedoara isi va reduce pierderile cu 80% in acest an
Data publicarii: 02-09-2017 | EconomieComplexul Energetic Hunedoara isi va reduce pierderile cu 80% in acest an, ajungand la un minus de 169 de milioane de lei, fata de rezultatul negativ de 858 de milioane de lei afisat pentru anul trecut, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei, aprobat prin hotarare de Guvern.
Veniturile totale ale societății pentru acest an sunt estimate la 664,7 milioane de lei, iar cheltuielile la 833,9 milioane de lei. Acestea au avut în vedere inclusiv ajutorul de stat în valoare de 198,8 milioane lei, acordat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive Lonea și Lupeni pentru anul 2017, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei, remis, vineri, AGERPRES.
"Diminuarea pierderii înregistrate de Complexul Energetic Hunedoara în acest an se datorează în principal schimbării modalității de vânzare a energiei, de pe piața reglementată pe piața liberă. În plus, la nivelul societății au fost luate măsuri de reorganizare și restructurare, efectele acestora urmând să se simtă și în anii următori", a declarat ministrul de resort, Toma Petcu, citat în comunicat.
Potrivit acestuia, la preluarea mandatului, trei companii unde Ministerul Energiei este acționar majoritar aveau pierderi semnificative. După prima jumătate a anului 2017, situația acestora s-a îmbunătățit considerabil.
"Spre exemplu, CE Hunedoara a realizat venituri mai mari cu 14,2%, iar pierderile acestei companii s-au diminuat cu 52,4%. În cazul CE Oltenia, veniturile aferente primului semestru au crescut cu 13,3%, iar compania a raportat un rezultat brut de aproape 325 de milioane de lei", a continuat oficialul.
Totodată, Compania Națională a Uraniului este încă într-o situație critică, cu venituri pe primele șase luni mai mici cu 38% și un rezultat brut negativ de 30,4 milioane de lei.
"Totuși, Ministerul Energiei a acordat, în acest an, a două tranșă din ajutorul de salvare a CNU, fapt care a contribuit la menținerea activității acestei companii. De asemenea, CNU a încheiat în acest an un contract cu Rezervele Statului pentru livrarea de octoxid de uraniu, ceea că va contribui la creșterea veniturilor companiei și la menținerea activității', a mai declarat Petcu.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii