Complexul Energetic Hunedoara isi va reduce pierderile cu 80% in acest an
Data publicarii: 02-09-2017 | EconomieComplexul Energetic Hunedoara isi va reduce pierderile cu 80% in acest an, ajungand la un minus de 169 de milioane de lei, fata de rezultatul negativ de 858 de milioane de lei afisat pentru anul trecut, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei, aprobat prin hotarare de Guvern.
Veniturile totale ale societății pentru acest an sunt estimate la 664,7 milioane de lei, iar cheltuielile la 833,9 milioane de lei. Acestea au avut în vedere inclusiv ajutorul de stat în valoare de 198,8 milioane lei, acordat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive Lonea și Lupeni pentru anul 2017, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei, remis, vineri, AGERPRES.
"Diminuarea pierderii înregistrate de Complexul Energetic Hunedoara în acest an se datorează în principal schimbării modalității de vânzare a energiei, de pe piața reglementată pe piața liberă. În plus, la nivelul societății au fost luate măsuri de reorganizare și restructurare, efectele acestora urmând să se simtă și în anii următori", a declarat ministrul de resort, Toma Petcu, citat în comunicat.
Potrivit acestuia, la preluarea mandatului, trei companii unde Ministerul Energiei este acționar majoritar aveau pierderi semnificative. După prima jumătate a anului 2017, situația acestora s-a îmbunătățit considerabil.
"Spre exemplu, CE Hunedoara a realizat venituri mai mari cu 14,2%, iar pierderile acestei companii s-au diminuat cu 52,4%. În cazul CE Oltenia, veniturile aferente primului semestru au crescut cu 13,3%, iar compania a raportat un rezultat brut de aproape 325 de milioane de lei", a continuat oficialul.
Totodată, Compania Națională a Uraniului este încă într-o situație critică, cu venituri pe primele șase luni mai mici cu 38% și un rezultat brut negativ de 30,4 milioane de lei.
"Totuși, Ministerul Energiei a acordat, în acest an, a două tranșă din ajutorul de salvare a CNU, fapt care a contribuit la menținerea activității acestei companii. De asemenea, CNU a încheiat în acest an un contract cu Rezervele Statului pentru livrarea de octoxid de uraniu, ceea că va contribui la creșterea veniturilor companiei și la menținerea activității', a mai declarat Petcu.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani