Egiptul va decide saptamana viitoare soarta livrarii de grau din Romania
Data publicarii: 31-08-2017 | EconomieAutoritatile egiptene vor lua o decizie cu privire la o livrare de grau din Romania abia dupa sarbatoarea Eid al-Adha, care se incheie pe data de 4 septembrie, au declarat o serie de surse judiciare pentru Reuters.
Procuratura din Egipt analizează acest caz după ce inspectorii de la Autoritatea pentru carantină au oprit o navă care transporta 63.000 de tone de grâu în portul Safaga pentru conținut de semințe de mac, a informat Ministerul agriculturii din Egipt. Grâul provine de la firma Cerealcom Dolj, a declarat o sursă din apropierea acestui dosar.
Anterior, o sursă a declarat pentru Reuters că Procuratura din Egipt va respinge probabil și apoi re-exportă grâul, care a fost achiziționat de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean.
Dacă va fi re-exportată, aceasta va fi prima livrare de grâu achiziționată de GASC căreia îi va fi refuzat accesul într-un port egiptean după refuzarea unei livrări de grâu din Franța în anul 2015 pe motivul conținutului ridicat de cornul secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale — n. r.). Traderii avertizează însă că orice respingere a unei livrări de grâu achiziționată de GASC ar putea să îi facă din nou reticenți pe furnizori să facă afaceri cu Egiptul.
În replică, autoritățile române și reprezentanții traderilor susțin că nu există nicio informație oficială cu privire la respingerea unei livrări de 63.000 de tone de grâu din România din cauza identificării unor semințe de mac în grâul achiziționat de către Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, iar sistemul de monitorizare a calității din Portul Constanța este un filtru foarte bun.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice