Rovana Plumb a semnat contractul pentru refacerea drumului judetean 202E; pentru 2035 se estimeaza o crestere a traficului cu 300%

Data publicarii: 30-08-2017 | Economie

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judetean dintre localitatile limita judet Buzau - Voetin - Sihlea - Obrejita - Timpoesti - Bordesti cu conectivitate direct la reteaua TEN-T", se arata intr-un comunicat de presa al ministerului de resort remis, marti, AGERPRES.

Conform sursei citate, 12.000 locuitori vor avea acces la infrastructură rutieră reabilitată. Proiectul are o valoare totală de peste 56 milioane euro, din care peste 47 milioane reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

În cadrul proiectului vor mai fi realizate 18.610 mp trotuar cu lățime de 1,5-2 metri, modernizarea a 2 poduri, montarea de borduri care sa permit accesul persoanelor cu dizabilități, marcarea a 40 de treceri de pietoni prevăzute cu dispozitive de avertizare reflectorizante și montarea a 568 metri de parapet metalic și de indicatori rutieri și benzi rezonatoare.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene susține că sistemul nou rutier va răspunde cerințelor de trafic preconizate pentru anul 2035, când traficul este estimat să crească cu 300%.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 — Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 — Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusive noduri multi-modale.

Programul Operațional Regional (POR) 2014 — 2020 are ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.

Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare plus o axă de asistență tehnică, care au în total o alocare estimată de 8,2 miliarde de euro, din care 6,6 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,6 miliarde de euro — contribuție națională.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: