Cele mai mari amenzi care intra in vigoare din 2007
Data publicarii: 03-01-2007
- Taranii care produc tuica si rachiuri naturale, chiar si numai pentru consum propriu, vor trebui sa plateasca la stat o acciza de 8,75 lei/litru, nivel aplicat pentru cantitatile mai mici de 50 de litri. Aceia care produc cantitati mai mari de 50 de litri pe an vor plati o acciza de 17,5 lei pe litru. Producatorii vor fi obligati sa obtina autorizatie de la Fisc, amenzile aplicate celor care produc fara acest document mergand pana la 100.000 de lei.
- Pedeapsa maxima aplicata celor care imbuteliaza vinuri DOC (de origine controlata) in afara arealului delimitat sau celor care pun in consum sau vand vinuri care nu corespund caracteristicilor calitative ajunge la 100.000 lei.
Inchisoare de la 1 la 5 ani, pentru poluarea raurilor si baltilor
- Amenzi de pana la 2.000 de lei vor fi aplicate in cazul infiintarii de plantatii de vita de vie mai mari de 0,1 ha sau al extinderii peste aceasta limita a celor existente, fara autorizatie de plantare.
- Legislatia este mult mai dura in cazul producatorilor de alimente care nu respecta normele sanitar-veterinare, caz in care operatorii gasiti vinovati vor fi obligati sa isi nceteze activitatea.
- Atat combinatele de crestere a porcilor si gainilor, cat si rafinariile, otelariile si CET-urile vor fi amendate cu sume pana la 100.000 de lei in cazul in care nu si-au obtinut la termen autorizatia integrata de mediu.
- Legea prevede inchisoare de la 1 la 5 ani pentru cei gasiti vinovati de poluarea baltilor, raurilor, izvoarelor subterane si a marii cu ape uzate, deseuri sau reziduuri toxice. Cei vinovati de savarsirea din culpa a acestor infractiuni vor sta dupa gratii de la 1 an la 3 ani sau vor achita o amenda de 300.000 - 500.00 de lei. In categoria infractorilor intra si firmele sau persoanele care depoziteaza sau folosesc ingrasaminte chimice sau pesticide in zonele de protectie a apelor, fiind prevazuta pedeapsa cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau o amenda de 3.000 5.000 de lei.
- Poluatorii a caror neglijenta sau rea-credinta a cauzat moartea uneia sau mai multor persoane, otravirea in masa a populatiei, provocarea de epidemii sau a unei pagube importante economiei nationale vor fi pedepsti cu inchisoarea de la 15 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii