Cele mai mari amenzi care intra in vigoare din 2007
Data publicarii: 03-01-2007- Taranii care produc tuica si rachiuri naturale, chiar si numai pentru consum propriu, vor trebui sa plateasca la stat o acciza de 8,75 lei/litru, nivel aplicat pentru cantitatile mai mici de 50 de litri. Aceia care produc cantitati mai mari de 50 de litri pe an vor plati o acciza de 17,5 lei pe litru. Producatorii vor fi obligati sa obtina autorizatie de la Fisc, amenzile aplicate celor care produc fara acest document mergand pana la 100.000 de lei.
- Pedeapsa maxima aplicata celor care imbuteliaza vinuri DOC (de origine controlata) in afara arealului delimitat sau celor care pun in consum sau vand vinuri care nu corespund caracteristicilor calitative ajunge la 100.000 lei.
Inchisoare de la 1 la 5 ani, pentru poluarea raurilor si baltilor
- Amenzi de pana la 2.000 de lei vor fi aplicate in cazul infiintarii de plantatii de vita de vie mai mari de 0,1 ha sau al extinderii peste aceasta limita a celor existente, fara autorizatie de plantare.
- Legislatia este mult mai dura in cazul producatorilor de alimente care nu respecta normele sanitar-veterinare, caz in care operatorii gasiti vinovati vor fi obligati sa isi nceteze activitatea.
- Atat combinatele de crestere a porcilor si gainilor, cat si rafinariile, otelariile si CET-urile vor fi amendate cu sume pana la 100.000 de lei in cazul in care nu si-au obtinut la termen autorizatia integrata de mediu.
- Legea prevede inchisoare de la 1 la 5 ani pentru cei gasiti vinovati de poluarea baltilor, raurilor, izvoarelor subterane si a marii cu ape uzate, deseuri sau reziduuri toxice. Cei vinovati de savarsirea din culpa a acestor infractiuni vor sta dupa gratii de la 1 an la 3 ani sau vor achita o amenda de 300.000 - 500.00 de lei. In categoria infractorilor intra si firmele sau persoanele care depoziteaza sau folosesc ingrasaminte chimice sau pesticide in zonele de protectie a apelor, fiind prevazuta pedeapsa cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau o amenda de 3.000 5.000 de lei.
- Poluatorii a caror neglijenta sau rea-credinta a cauzat moartea uneia sau mai multor persoane, otravirea in masa a populatiei, provocarea de epidemii sau a unei pagube importante economiei nationale vor fi pedepsti cu inchisoarea de la 15 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice