Comisia Europeana impune taxe la importurile de otel din China
Data publicarii: 11-08-2017 | EconomieComisia Europeana (CE) a introdus taxe antidumping de pana la 28,5% pentru anumite tipuri de otel rezistente la coroziune din China, dupa ce in urma investigatiei lansate in urma cu opt luni s-a descoperit ca produsele beneficiau de subventii ilegale din partea autoritatilor de la Beijing, transmite Reuters.
Decizia CE vine în urma unei plângeri de la Asociația europeană a producătorilor de oțel, Eurofer, printre ai cărei membri se află ArcelorMittal, ThyssenKrupp și Tata Steel Europe.
Importurile de oțel rezistente la coroziune din China au urcat cu 45% anul acesta și reprezintă 51% din totalul importurilor UE pentru acest tip de produse, arată datele băncii de investiții Jefferies.
"Cum Voestalpine, Thyssenkrupp și ArcelorMittal au cea mai mare expunere la oțelul galvanizat (rezistent la coroziune), anunțul CE este un catalizator pozitiv pentru majorarea cotei pe piața internă și a marjei de profit", apreciază analiștii de la Jefferies.
Comisia Europeană consideră că taxele antidumping sunt necesare pentru a ajuta producătorii din cel puțin 15 state membre.
Taxele antidumping, care variază de la 17,2% până la 28,5%, vor afecta Hesteel Group, Shougang Group, Shagang Group și alte câteva companii.
În iunie, Comisia Europeană a introdus taxe antidumping de până la 35,9% pentru oțelul laminat la cald din China.
Executivul comunitar a efectuat o investigație în numele celor 28 de state membre și a descoperit că firmele chineze au beneficiat de împrumuturi preferențiale pe termen lung de la băncile de stat, de deduceri fiscale și dreptul de a folosi terenurile industriale.
În luna decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice