Castelul Bran, printre cele mai mari tranzactii imobiliare din lume?
Data publicarii: 29-12-2006
Intr-un top al celor mai scumpe tranzactii imobiliare ale anului 2006, alcatuit de revista Forbes, locul I este ocupata de o proprietate ce a costat 58 milioane dolari.
Bancherul J. Christopher Flowers, aflat pe locul 322 in topul celor mai bogati 400 americani realizat de Forbes, a realizat a doua tranzactie imobiliara importanta cumparand in octombrie cladirea Harkness Manison aflata in Mahattan. Suma platita a fost de 53 milioane dolari.
Cel mai scump imobil din lume ramane Castelul Updown Court, din Anglia, cotat la 139 de milioane de dolari. Resedinta londoneza are 103 camere, dintre care 22 sunt dormitoare, fiecare cu baie proprie.
Vila dispune de helioport, un garaj subteran pentru 8 limuzine, cinematograf, sala de bowling, cinci piscine si chiar un buncar special pentru refugiu in caz de atentate. Piesa de rezistenta a interiorului este reprezentata de podeaua din biblioteca, care este placata cu aur de 24 de carate.
Pana in prezent, palatul nu are un proprietar, dar a fost construit in speranta ca va fi vandut unui cumparator foarte bogat, probabil strain.
Pana cand Branul va fi vandut, afacerea imobiliara a secolului in Romania ramane tranzactia facuta de catre statul roman, care a platit fostului rege Mihai 30 de milioane de euro in contul castelelor Peles, Pelisor si Foisor, precum si pentru colectiile, obiectele si celelalte bunuri mobile aflate in inventarul acestora.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii