Franta a ramas principala destinatie turistica mondiala si in 2016
Data publicarii: 03-08-2017 | EconomieFranta si-a pastrat in 2016 pozitia de cea mai vizitata tara din lume, urmata la egalitate de SUA si Spania, potrivit cifrelor publicate miercuri de Organizatia Mondiala a Turismului (OMT), informeaza AFP.
Conform acestor cifre, Franța a găzduit 82,6 milioane de vizitatori în 2016, în scădere cu peste 2% comparativ cu 2015. Scăderea numărului de turiști era de așteptat, având în vedere atentatele teroriste care au lovit Franța, însă cifrele OMT arată că scăderea nu a fost atât de mare pe cât preconizau analiștii.
După Franța urmează SUA, unde numărul de turiști a scăzut cu 3%, până la 75,61 milioane de vizitatori în 2016, și Spania, unde numărul sosirilor de turiști a crescut cu peste 10%, până la 75,56 milioane de vizitatori. Creșterea de două cifre a industriei turistice din Spania se datorează, în parte, și diminuării numărului de vizitatori care evită destinații, precum Turcia, Egiptul sau nordul Africii pentru vacanțele estivale.
Pe locurile următoare se situează: China (59,3 milioane de vizitatori), Italia (52,4 milioane de vizitatori), Marea Britanie, Germania, Mexic, Thailanda și Turcia. OMT a realizat acest clasament pe baza datelor privind numărul de vizitatori care au petrecut cel puțin o noapte în țara respectivă.
Dacă se iau în calcul veniturile realizate în urma turismului, pe primul loc în lume se situează SUA, cu 206 miliarde de dolari (173 miliarde de euro) în 2016, precizează OMT. Pe locul secund se situează Spania, cu aproximativ 60 de miliarde de dolari, în creștere cu 6,7%, comparativ cu 2015, urmată de Thailanda și China.
În acest clasament, Franța se situează abia pe locul cinci, cu 42 miliarde de dolari, chiar dacă a urcat o poziție comparativ cu 2015. În schimb, Marea Britanie a căzut de pe locul trei pe locul șase, din cauza deprecierii lirei în raport cu dolarul, după referendumul în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, explică OMT.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice