FMI si-a mentinut estimarile privind cresterea economiei mondiale in 2017 si 2018
Data publicarii: 24-07-2017 | EconomieFondul Monetar International (FMI) si-a mentinut estimarile privind evolutia economiei mondiale in 2017 si 2018, potrivit raportului actualizat "World Economic Outlook", publicat luni de institutia financiara internationala, transmite Reuters.
PIB-ul global va înregistra un avans de 3,5% anul acesta și de 3,6% anul viitor, similar cu prognoza publicată în aprilie de FMI.
În Europa emergentă (unde este inclusă și România), economia va crește cu 3,5% în 2017 și cu 3,2% în 2018, față de un avans de 3% și, respectiv, 3,1% previzionat anterior de FMI.
"Deși pe termen scurt riscurile la adresa previziunilor de creștere a economiei mondiale par echilibrate în mare parte, ele rămân înclinate în jos pe termen mediu", se arată în raportul FMI dat publicității în capitala Malaeziei, Kuala Lumpur.
Expansiunea zonei euro ar urma să ajungă la 1,9% anul acesta și la 1,7% anul viitor, mai mult cu 0,2 puncte procentuale și, respectiv, 0,1 puncte procentuale decât estima FMI în aprilie, datorită "ritmului solid de creștere al cererii interne".
În schimb, FMI a înrăutățit estimarea privind evoluția Marii Britanii, din cauza activității economice sub așteptări în primul trimestru din 2017. Conform noilor prognoze, PIB-ul Regatului Unit ar urma să înregistreze un avans de 1,7% anul acesta, cu 0,3 puncte procentuale mai puțin decât estima FMI în aprilie. Pentru anul viitor, previziunile de creștere au fost menținute la 1,5%.
În China, FMI se așteaptă la un avans mai solid în 2017, de 6,7%, cu 0,1 puncte procentuale mai mult decât estima în aprilie, și de 6,4% în 2018, cu 0,2 puncte procentuale mai mult decât estimarea precedentă.
În aprilie, Fondul Monetar Internațional a revizuit în creștere, de la 3,8% până la 4,2%, estimările privind evoluția economiei românești în acest an. De asemenea, FMI și-a îmbunătățit ușor și estimările privind ritmul de creștere înregistrat de economia României în 2018, până la 3,4%, față de avansul de 3,3% preconizat în toamna anului trecut.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii