Ryanair avertizeaza asupra unui razboi al tarifelor in aceasta vara
Data publicarii: 24-07-2017 | EconomieOperatorul aerian low-cost Ryanair a anuntat ca ar putea reduce cu 9% pretul biletelor pe anumite rute deoarece concurenta in industria aviatica se va intensifica in urmatoarele luni, transmit BBC, Bloomberg si Reuters.
Avertismentul de la cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri vine după recentele declarații similare ale rivalelor easyJet și Wizz Air privind prețurile.
Luni, Ryanair a anunțat o creștere de 55% a profitului înainte de taxe în trimestrul doi din 2017, la 397 de milioane de euro, în timp ce veniturile au urcat cu 13%, la 1,68 miliarde de euro.
Prețul mediu al biletelor în perioada aprilie — iunie 2017 a crescut cu 1%, la 40,3 euro. Compania irlandeză se așteaptă la un declin al prețurilor cu 5% în perioada martie — septembrie 2017 și de 8% în perioada septembrie 2017 — martie 2018.
În ultimii doi ani, Ryanair și-a majorat capacitatea cu 33%, sau aproximativ 30 de milioane de scaune, pentru a face față cererii în creștere.
Ryanair și-a revizuit în creștere estimările privind traficul în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2018, anunțând că se așteaptă la 131 de milioane de pasageri, față de prognoza precedentă de 130 de milioane.
De asemenea, compania și-a menținut estimările privind un profit înainte de taxe de 1,40 — 1,45 miliarde de euro în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2018, în timp ce analiștii se așteaptă la 1,488 miliarde de euro.
Ryanair operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova. Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman