Iulian Iancu: Cheia viitorului in domeniul energetic este energia electrica
Data publicarii: 15-07-2017 | EconomieTarile din regiune au nevoie de energie electrica, iar cheia viitorului in domeniul energetic este energia electrica, a declarat vineri presedintele Comisiei pentru industrie si servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, la un panel din cadrul forumului ''Dialogul partidelor politice China - Tarile Europei Centrale si de Est 2017''.
"Albania, Macedonia, Bosnia, Serbia, Bulgaria, Grecia, Turcia, toate au nevoie de energie electrică, import de energie. Cu alte cuvinte cheia viitorului în domeniul energetic este energia electrică. Orice tehnologie care poate pune în evidență producția de energie, în special din surse regenerabile și eficiență energetică, este câmp deschis în toți Balcanii", a spus Iulian Iancu.
Acesta a afirmat că tehnologia pe care o deține partea chineză în cogenerarea de înaltă eficiență privind gazele naturale reprezintă oportunitatea de alimentare cu apă caldă și căldură a 118 orașe.
"Noi avem lege în lucru pentru valorificarea biomasei din deșeurile agricole, forestiere și gunoaie. Legea urmează să fie aprobată în luna septembrie. De asemenea, avem lege aprobată de două luni privind infrastructura combustibililor alternativi. Și aici mă adresez direct dumneavoastră privind transportul electric. China deține stațiile de încărcare, China a scos noul tip de autoturism care este realizat din fibră de carbon și de asemenea cu consumurile cele mai eficiente, deci o piață care în România abia acum se realizează, iar pentru dumneavoastră trebuie să știți că este o susținere bugetară pentru 6.000 de stații", a adăugat Iulian Iancu.
Acesta a menționat că România deține 3 miliarde de tone lignit, 800 milioane tone huilă, 10 miliarde de tone de sare, un miliard de tone de cupru, 750 milioane de tone de minereuri argintifere și aurifere. De asemenea, România are peste 70 de iazuri de decantare.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice