Laufer: 4.703 planuri de afaceri inscrise pana acum in programul Start-Up Nation
Data publicarii: 08-07-2017 | EconomieUn numar de 4.703 planuri de afaceri au fost inscrise pana vineri in programul Start-Up Nation, iar bancile care au depus oferte pentru a fi parteneri sunt Banca Transilvania, CEC Bank si BCR, a declarat, vineri, Ilan Laufer, ministrul pentru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, intr-o conferinta de presa.
"Proiectele pot fi depuse până pe 14 iulie. Până acum avem 12.273 de conturi, 4.703 planuri de afaceri înscrise, 11.127 de locuri de muncă noi asumate, din care 8.741 locuri de muncă pentru absolvenți șomeri și persoane defavorizate, ceea ce arată că era absolut necesar să luăm aceste măsuri pentru încurajarea tinerilor", a spus ministrul.
Potrivit acestuia, 45,8% dintre cei care au aplicat sunt femei și 54,2% bărbați, iar 72 dintre proiecte au caracter inovativ.
Cei mai mulți aplicanți sunt din București, respectiv 658, urmați de cei din Cluj — 499, Timiș — 263 și Iași — 235.
"Mesajul meu pentru potențialii beneficiari este să aplice. Nu e nici acum prea târziu, mai este timp să creeze o firmă", a continua Laufer.
Potrivit acestuia, ministerul a primit trei oferte din partea băncilor care vor să fie partenere în acest proiect, acestea fiind Banca Transilvania, CEC Bank și Banca Comercială Română (BCR).
Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, iar potențialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri timp de 30 de zile. Programul are o alocare de 1,7 miliarde de lei, din surse bugetare naționale și fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obține este de maximum 200.000 de lei.
Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor și facilitarea accesului acestora la finanțare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează finanțarea a 10.000 de firme nou înființate, care vor crea cel puțin 10.000 de noi locuri de muncă.
La începutul lunii iunie, Ilan Laufer preciza că, pentru a beneficia de acest program prima condiție este înființarea unei societăți comerciale după data de 1 ianuarie 2017. A doua condiție este crearea a cel puțin un loc de muncă pe care antreprenorul să îl mențină pentru o perioadă de doi ani.
"Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care îl încurajez, dar cred că în România există mulți tineri, și bărbați, și femei, care într-adevăr văd o speranță în programul Start-Up Nation și unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program oferă finanțare 100% nerambursabilă. Aceasta nu înseamnă că, dacă aveți un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteți veni cu propriul plan de afaceri", a precizat Laufer.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman