Modelul H215 al Airbus Helicopters, turneu de debut in China
Data publicarii: 07-07-2017 | EconomieElicopterul greu dublu-motor H215 al Airbus Helicopters, membru al familiei Super Puma, va demonstra, in cadrul unui turneu in China, caracteristicile multifunctionale in lupta impotriva incendiilor, a mentenantei retelelor de inalta tensiune, misiuni de aplicare a legii si de transport persoane, precum si performantele sale in conditii de temperaturi ridicate si la altitudine mare, conform unui comunicat al companiei.
În turneul de două săptămâni, cu zboruri demonstrative în Zhuhai, elicopterul H215 se va deplasa apoi în zbor către Shenzhen și Lijiang. În total, H215 va acoperi mai mult de 2.000 de kilometri în China, atestând astfel, în timp real, capacitățile sale în zborurile de lungă durată, puterea, viteza și nivelul ridicat de încărcare utilă.
"Salutăm sosirea lui H215 pentru prima dată în China, întrucât anticipăm un viitor luminos pe această piață. H215 este cea mai bună alegere pentru a răspunde cererii în creștere pentru elicoptere grele de pe piața din China, pe măsură ce țara se pregătește să-și dezvolte capacitățile de supraveghere aeriană a pădurilor, precum și de luptă împotriva incendiilor", a declarat Marie Agnes Vcve, director general al subsidiarei chineze Airbus Helicopters.
H215 este un elicopter multifuncțional, iar specificațiile sale standard includ motoarele Makila 1A1, un sistem de management al zborului de ultimă generație, cele mai moderne tehnologii de avionică incluse în glass cockpit, precum și renumitul pilot automat cu 4 axe din seria de elicoptere Airbus H225 varianta avansată, asigurând menținerea în anvelopa de zbor, precizie și stabilitatea zborului staționar, chiar și în cele mai dure condiții de operare.
"H215 va completa flota curentă de aproape 40 de aeronave Super Puma, care deja efectuează o paletă largă de misiuni în China, de la operațiuni de suport pentru exploatare maritimă (petrol & gaz), până la operațiuni de lucru aerian și transport VIP. Acest elicopter extrem de robust și versatil oferă performanțe excelente și va oferi un real avantaj, în condițiile în care cererea de elicoptere, menite a-și proteja cetățenii și peisajele naturale, continuă să crească", a afirmat Vincent Dufour, vice președintele Diviziei Comerciale a Airbus Helicopters China.
Airbus Helicopters este liderul pe piața elicopterelor civile cu motoare cu turbină din China, cu o cotă de piață de aproximativ 40%. Pentru prima dată în 2016, China a devenit, pentru Airbus Helicopters, cea mai mare piață pentru elicoptere civile, în ceea ce privește comenzile anuale.
Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spațiului și al serviciilor conexe. În 2016, compania a generat venituri de 67 de miliarde de euro și a angajat o forță de muncă de aproximativ 134.000 de oameni.
În aprilie anul acesta, Airbus Helicopters și IAR Brașov au semnat un acord de exclusivitate pentru producerea elicopterului H215M, de categorie grea, echipat cu două motoare. Conform acordului, IAR va deveni contractor principal pentru orice comandă viitoare de H215M pe care Ministerul Apărării Naționale o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită.
"Suntem mândri că am semnat acest acord de exclusivitate care reprezintă rezultatul a aproape 50 de ani de cooperare între IAR și Airbus Helicopters. IAR a construit aproximativ 360 de elicoptere sub licență mulțumită parteneriatului de succes cu Airbus Helicopters și suntem nerăbdători să ne implicăm în personalizarea și producerea elicopterului H215M", declara directorul general al IAR, Neculai Banea.
"Acest acord este o etapă importantă, de referință, în construcția un parteneriat european în domeniul apărării. Suntem convinși că relația aceasta va dura alți 50 de ani și că H215M va corespunde în totalitate necesităților Armatei Române", afirma, la rândul său, Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani