Comisia Europeana aproba neconditionat preluarea Opel de catre PSA Peugeot Citroen
Data publicarii: 06-07-2017 | EconomieComisia Europeana (CE) a aprobat neconditionat preluarea Opel, divizia europeana a General Motors (GM), de catre producatorul auto francez PSA Peugeot Citroen, transmit BBC, Reuters si DPA.
În martie, producătorul auto francez a acceptat să achiziționeze Opel pentru 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari). Combinarea PSA cu Opel și brandul său britanic Vauxhall va crea al doilea mare producător auto din Europa, în urma grupului german Volkswagen și înaintea alianței Renault-Nissan. În urma tranzacției, PSA va controla 16% din piața auto europeană, fiind depășită doar de Volkswagen, cu o cotă de piață de 24%. Entitatea combinată va putea produce anual cinci milioane de vehicule.
Ținând cont că PSA și Opel sunt active în domeniul vehiculelor comerciale ușoare și a autoturismelor, Comisia Europeană a decis să analizeze impactul tranzacției asupra piețelor auto la nivel european și național.
În urma investigației, forul comunitar a ajuns la concluzia că tranzacția nu va provoca temeri legate de concurență pe piețele relevante.
Decizia PSA de a achiziționa grupul german a provocat îngrijorări privind pierderea locurilor de muncă la Opel, care are aproximativ 33.500 de angajați în Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Spania și Italia. Vauxhall are 4.500 de angajați în Marea Britanie, la fabricile din Ellesmere Port și Luton.
PSA s-a angajat să readucă Opel și brandul său britanic Vauxhall pe profit în următorii ani.
Deja, PSA și GM sunt implicate în câteva proiecte comune în Europa. GM și PSA produc în comun SUV-uri și minivan-uri, după tentativa de constituire a unei alianțe care a eșuat în 2013, în urma deciziei GM de a-și vinde participația pe care o deținea la grupul auto francez.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman