Volkswagen revine in Iran dupa 17 ani
Data publicarii: 05-07-2017 | EconomieMasinile grupului Volkswagen vor reveni dupa 17 ani pe strazile iraniene, a anuntat marti cel mai mare producator auto european, transmit DPA si Reuters.
Mașinile Volkswagen vor fi din nou importate în Iran de luna viitoare, după ridicarea sancțiunilor. Grupul german a încheiat un acord cu partenerul său iranian Mammut Khodro pentru importarea brandurile Tiguan, Passat și VW: Deja Mammut importă camioanele Scania produse de grupul german.
Și producătorii auto francezi Renault și PSA Peugeot Citroeon au anunțat că vor reveni în Iran după ridicarea sancțiunilor. Analiștii consideră că livrările către piața iraniană vor ajuta Volkswagen să-și reducă dependența de piețele mai volatile, cum sunt China și Brazilia.
Livrările grupului în China, cea mai mare piață a Volkswagen, reprezentând peste o treime din vânzări, au scăzut cu 3,3% în primele cinci luni din acest an, la 1,51 milioane de vehicule. În Brazilia, vânzările au înregistrat un declin de 1,9 %, la 116.600 unități. Volkswagen, care a ieșit de pe piața iraniană în 2000, se așteaptă la vânzări anuale de peste trei milioane de mașini în această țară.
Companiile auto importante își pregătesc revenirea pe piața din Iran, după acordul istoric de la Viena privind programul nuclear iranian în schimbul eliminării sancțiunilor.
Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări