Unicredit Tiriac Bank va avea un capital social de 379 milioane lei
Data publicarii: 27-12-2006Fuziunea va consta in absorbirea de catre HVB Tiriac (considerata banca "absorbanta") a bancii Unicredit Romania (banca "absorbita"). Absorbtia se va face pe baza situatiilor financiare ale Unicredit Romania din 30 septembrie, aprobate de actionarii celor doua banci in luna decembrie.
Ca urmare a fuziunii, banca absorbanta va emite 4,2 milioane actiuni noi, cu valoarea nominala de 9,3 lei, majorand astfel capitalul social al bancii de la 339,9 milioane lei (101,2 milioane euro) pana la 379,1 milioane lei (113 milioane euro), se precizeaza in proiectul de fuziune.
Structura actionariatului bancii rezultate in urma fuziunii va fi compusa din Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), cu 44,88% din actiuni, UniCredito Italiano, cu 10,219%, Redrum - 20,17% si Vesanio, cu 20,22% din capital. Restul actionarilor vor detine fiecare participatii de sub 1%.
UniCredit Group este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa, fiind prezent in 20 de piete bancare prin intermediul a 7.000 de sucursale care deservesc 35 de milioane de clienti. In cadrul grupului, BA-CA este responsabila de activitatile bancare din Europa Centrala si de Est.
UniCredit Group este prezent in Romania prin UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank. Fuziunea celor doua banci va crea un jucator cu active totale nete de 3,3 miliarde euro, 132 de sucursale si 600.000 de clienti.
La finele lunii septembrie, HVB Tiriac avea active de 8,609 miliarde lei (2,435 miliarde euro) si controla 5,66% din piata bancara romaneasca, iar UniCredit Romania detinea 1,66% din piata, cu active de 2,52 miliarde lei (713,8 milioane euro).
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman