Japonia va aplica tehnologia bitcoin la serviciile administrative on line
Data publicarii: 29-06-2017 | EconomieGuvernul japonez va utiliza"blockchain", tehnologia ce sta in spatele monedei digitale bitcoin, pentru serviciile administrative on line pentru cetateni si companii, cu scopul de a imbunatati securitatea si a reduce costurile, relateaza agentia EFE.
Ministerul de Interne și Comunicații din Japonia va începe să testeze pe parcursul acestui an un sistem de procesare a datelor bazat pe acest protocol, și, din 2018, preconizează să îl folosească la scară mai largă pentru servicii precum gestiunea administrativă și fiscală prin intermediul Internetului, conform cotidianului Nikkei.
Sistemul de date cunoscut drept "blockchain" permite procesarea informațiilor într-o manieră sigură și este tot mai utilizat de către entitățile financiare și companii, la nivel mondial, cu diverse scopuri.
Înmagazinarea și procesarea datelor într-o formă descentralizată oferă o protecție împotriva atacurilor cibernetice mai ridicată față de serverele centralizate convenționale, care sunt obligate să recurgă la sisteme scumpe de securitate, au precizat, pentru Nikkei, surse din Guvern.
Executivul nipon prevede, de asemenea, să aplice în viitor "blockchain" și în cazul licitațiilor publice și, în plus, sprijină utilizarea sa în sectorul privat, conform acelorași surse.
Experții preconizează că această tehnologie inovatoare, concepută în 2008 drept element central al bitcoin de "părintele" monedei virtuale, Satoishi Nakamoto, ar putea fi aplicată și la sistemele de conducere automată a vehiculelor, la managementul centralelor energetice sau al altor infrastructuri.
Japonia s-a situat în avangarda mondială în ceea ce privește recunoașterea legală a bitcoin și promovarea utilizării acesteia, aprobând, în aprilie, un act normativ de reglementează criptomonedele drept modalitate de plată, măsură căreia i se va fi adăuga din iulie scutirea de la plata impozitului pentru astfel de tranzacții.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani