Japonia va aplica tehnologia bitcoin la serviciile administrative on line
Data publicarii: 29-06-2017 | EconomieGuvernul japonez va utiliza"blockchain", tehnologia ce sta in spatele monedei digitale bitcoin, pentru serviciile administrative on line pentru cetateni si companii, cu scopul de a imbunatati securitatea si a reduce costurile, relateaza agentia EFE.
Ministerul de Interne și Comunicații din Japonia va începe să testeze pe parcursul acestui an un sistem de procesare a datelor bazat pe acest protocol, și, din 2018, preconizează să îl folosească la scară mai largă pentru servicii precum gestiunea administrativă și fiscală prin intermediul Internetului, conform cotidianului Nikkei.
Sistemul de date cunoscut drept "blockchain" permite procesarea informațiilor într-o manieră sigură și este tot mai utilizat de către entitățile financiare și companii, la nivel mondial, cu diverse scopuri.
Înmagazinarea și procesarea datelor într-o formă descentralizată oferă o protecție împotriva atacurilor cibernetice mai ridicată față de serverele centralizate convenționale, care sunt obligate să recurgă la sisteme scumpe de securitate, au precizat, pentru Nikkei, surse din Guvern.
Executivul nipon prevede, de asemenea, să aplice în viitor "blockchain" și în cazul licitațiilor publice și, în plus, sprijină utilizarea sa în sectorul privat, conform acelorași surse.
Experții preconizează că această tehnologie inovatoare, concepută în 2008 drept element central al bitcoin de "părintele" monedei virtuale, Satoishi Nakamoto, ar putea fi aplicată și la sistemele de conducere automată a vehiculelor, la managementul centralelor energetice sau al altor infrastructuri.
Japonia s-a situat în avangarda mondială în ceea ce privește recunoașterea legală a bitcoin și promovarea utilizării acesteia, aprobând, în aprilie, un act normativ de reglementează criptomonedele drept modalitate de plată, măsură căreia i se va fi adăuga din iulie scutirea de la plata impozitului pentru astfel de tranzacții.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii