Germania: Increderea in economie a atins cel mai ridicat nivel din 1991
Data publicarii: 26-06-2017 | EconomieIncrederea companiilor germane in economie a inregistrat o crestere record in iunie, ceea ce sugereaza ca directorii companiilor din cea mai mare economie europeana nu sunt ingrijorati de amenintarea cresterii protectionismului, transmite Bloomberg.
Luni, Institutul de cercetare economică Ifo a anunțat că încrederea companiilor germane în economie a urcat în iunie până la valoare de 115,1 puncte, cel mai ridicat nivel începând din 1991, de la o valoare revizuită de 114,6 puncte în mai. Cifra anunțată de Ifo este peste estimările analiștilor intervievați de Bloomberg care mizau pe o valoare de 114,5 puncte.
Realizat pe baza unui sondaj în rândul a aproximativ 7.000 de firme, indicatorul Ifo arată atât opiniile șefilor de companii față de condițiile economice actuale din Germania, cât și așteptările lor pentru următoarele șase luni. Astfel, încrederea șefilor de companii în situația actuală din Germană a urcat în iunie la 124,1 puncte, de la o valoare revizuită de 123,1 puncte în mai, estimează Ifo.
Progresele înregistrate de economia germană continuă în trimestrul doi din 2017, sprijinite de majorarea semnificativă a cheltuielilor private și de stat și de expansiunea producției industriale, se arată în raportul lunar al Ministerului Economiei de la Berlin.
"Într-un mediu global care s-a redresat ușor, exporturile Germaniei rămân pe un trend ascendent", în timp ce se continuă diminuarea excedentului de cont curent, tendință care a început la mijlocul anului trecut, a apreciat recent Ministerul Economiei.
Creșterea economică în Germania a continuat să se consolideze la începutul anului, în condițiile în care vremea favorabilă a stimulat construcțiile, iar exporturile au profitat de revenirea cererii mondiale.
Conform unei estimări preliminare publicate recent de Oficiul federal de Statistică (Destatis), în perioada ianuarie-martie 2017, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creștere de 0,6% comparativ cu trimestrul precedent, după un avans de 0,4% în ultimele trei luni ale anului trecut și o creștere de 0,2% în trimestrul al treilea din 2016.
Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, cea mai mare economie europeană a înregistrat o creștere de 1,7% în perioada ianuarie-martie 2017.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului