MediaSind are de marti filiala in Societatea Romana de Televiziune
Data publicarii: 07-06-2017 | EconomieSindicatul Roman al Jurnalistilor MediaSind are, incepand de marti, filiala in Societatea Romana de Televiziune - MediaSind TVR, conform unui comunicat al sindicatului.
Noua structură, care se alătură celei din Agenția Națională de Presă AGERPRES, a fost înființată în urma fuzionării (prin absorbție) a SRJ MediaSind cu Sindicatul Lucrătorilor din Domeniul Audiovizual TV-R Sind, conform Sentinței Civile nr. 3486/2017, rămasă definitivă.
"SRJ MediaSind a devenit un brand sindical binecunoscut și apreciat, atât în țară, cât și în străinătate, ca urmare a numeroaselor acțiuni întreprinse pentru susținerea intereselor salariaților din sectorul mass-media. Amintim negocierea primului contract colectiv de muncă din istoria presei, intervențiile repetate la forurile politice și guvernamentale din țară, dar și la cele europene pentru apărarea drepturilor lucrătorilor din breaslă, organizarea unor acțiuni de protest împotriva abuzurilor din media, acțiuni în instanțe în interesul salariaților etc. Inspirându-se după modele de succes din țări cu tradiție sindicală, SRJ MediaSind, constituit pe o structură națională, va fi un punct de sprijin pentru toți salariații din instituțiile media care traversează perioade de criză, pentru toți acei colegi ale căror drepturi sunt încălcate", se menționează în comunicat.
Potrivit reprezentanților MediaSind, contractul colectiv de muncă este în mare măsură nefavorabil salariaților, iar organizațiile sindicale nu se implică suficient în susținerea intereselor propriilor membri.
"Din ce în ce mai des, se invocă ideea unor reduceri de personal, se acreditează tema remunerării angajaților în baza noii Legi a salarizării. Drepturile angajaților nu sunt respectate, iar demnitatea acestora este încălcată. Această situație de fapt este favorizată atât de existența unui contract colectiv de muncă, în mare măsură nefavorabil salariaților, dar și de insuficienta implicare a organizațiilor sindicale în susținerea intereselor propriilor membri. De asemenea, trebuie luată în calcul și lipsa de solidaritate", se mai precizează în comunicat.
Conform sursei citate, filiala MediaSind TVR, prin noua sa structură organizatorică, își propune o implicare activă în sprijinul membrilor săi, în contextul actualei perioade "grele" pentru Televiziunea Română, cu un viitor impredictibil.
Conducerea SRJ MediaSind la nivel național este formată din Cristinel Godinac, președinte, Ion Moraru, vicepreședinte, Cătălina Matei, vicepreședinte, Sorin Rada, vicepreședinte, Dumitru Mangu, vicepreședinte, și Liviu Grosu, secretar general, pentru un mandat de patru ani.
În urma alegerilor din data de 6 iunie 2017, conducerea filialei MediaSind din TVR este următoarea: Sorin Rada, președinte filială, Sorin Torică, Daniel Verenca, Gabriel Sîrmei, Ion Moraru, Cristian Alin Ilea, Florin Ghica, Viorel Onuțiu, Ovidiu Cristescu, Corina Cișmigiu, Dan Vistorovschi, Radu Traian și Dorina Chițescu, vicepreședinți, Paul Cișmigiu, secretar general, Constantin Niculescu, secretar, Bogdan Ștefan, trezorier.
"Precizăm că, alături de filialele MediaSind din AGERPRES și SRTV, sunt în curs de înființare alte structuri în mai multe instituții de presă din București și din țară", se mai menționează în comunicat.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii