Turistii straini incep sa revina in Turcia
Data publicarii: 31-05-2017 | EconomieNumarul turistilor straini care au vizitat Turcia a crescut in luna aprilie pentru prima data dupa mai multe luni de scaderi provocate de o serie de incidente precum atentate teroriste, o tentativa de puci si criza diplomatica cu Rusia, informeaza Bloomberg.
Sosirile de turiști au crescut cu 18% în ritm anual, până la 2,07 milioane în luna aprilie, punând capăt unei tendințe descrescătoare care a început în luna august 2015 și s-a înrăutățit după ce Turcia a doborât un avion rusesc de vânzătoare la granița cu Siria. În replică, Rusia, a doua mare piață de turiști pentru Turcia, a interzis sejururile turistice în Turcia.
Îmbunătățirea relațiilor dintre Rusia și Turcia s-a văzut și în numărul de turiști ruși care au vizitat Turcia, care a crescut cu 485% în luna aprilie 2017 comparativ cu luna aprilie a anului trecut. De asemenea, sosirile de turiști din Irak au crescut cu 302,3%. Un număr de 262.730 de turiști germani au vizitat Turcia în luna aprilie, ceea ce a făcut din Germania principala sursă de turiști pentru Turcia cu 13% din total, urmată de Rusia cu 8,78%.
În pofida revenirii înregistrată în luna aprilie, industria turistică din Turcia este departe de nivelul istoric. Exceptând datele pentru 2016, numărul vizitatorilor din luna aprilie 2017 este cel mai mic pentru această lună de după 2010, ceea ce scoate în evidență terenul pe care îl are de recuperat industria turistică.
Relansarea turismului este crucială pentru Turcia, care se bazează pe valuta adusă de turiștii străini pentru a acoperi un deficit de cont curent preconizat să se ridice la 4,7% din PIB în acest an.
Sectorul turistic asigură peste un milion de locuri de muncă și este responsabil pentru 4,5% din PIB-ul Turciei, evaluat la 800 miliarde de dolari.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani