Actiunile Amazon au trecut pentru prima data pragul de 1.000 de dolari
Data publicarii: 31-05-2017 | EconomieActiunile companiei americane de comert online Amazon au depasit marti pragul psihologic de 1.000 de dolari la bursa de pe Wall Street, o premiera care demonstreaza soliditatea sectorului e-commerce intr-un moment in care distribuitorii traditionali se confrunta cu concurenta venita din partea platformelor online, transmite AFP.
În jurul orei 13:45 GMT, titlurile Amazon înregistrau o creștere de 0,43% până la 1.000,04 dolari pe acțiune, ceea ce conferă grupului Amazon o capitalizare bursieră de 478,05 miliarde de dolari, dublu față de valoarea de piață a celui mai mare grup mondial de distribuție Wal-Mart, evaluat la 236,4 miliarde de dolari.
Amazon se alătură astfel unui club foarte select, în condițiile în care doar patru companii americane listate la bursă, printre care și Berkshire Hathaway, au înregistrat vreodată o valoare a acțiunilor de peste 1.000 de dolari.
Analiștii de la firma de brokeraj Loup Ventures estimează că pe termen mediu acțiunile Amazon ar putea ajunge la 2.000 de dolari.
Acest succes la bursă este o dovadă a transformării grupului, care la început, în 1995, vinde doar cărți online pentru ca în prezent să vândă electrocasnice, articole de băcănie și oferă chiar și servicii de streaming online.
Investitorii mizează pe o creștere rapidă, în următorii ani, a comerțului online, care în prezent reprezintă 8% din totalul achizițiilor din SUA. Ori Amazon domină acest segment. În anul 2016 grupul lui Jeff Bezos a fost responsabil pentru 43% din cumpărăturile online din SUA, potrivit estimărilor firmei de cercetare Slice Intelligence. Această pondere ar urma să crească și mai mult pentru că comerțul online are un potențial solid de creștere, urmând să înregistreze un avansa de 8-12% în acest an, de trei ori mai puternic decât restul industriei de distribuție.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani