Germania: Investigatiile in cazul Daimler au fost extinse si la Bosch (Handelsblatt)
Data publicarii: 26-05-2017 | EconomieProcurorii din Stuttgart care au efectuat saptamana aceasta perchezitii la birourile Daimler sub suspiciunea de frauda, legata de scandalul emisiilor care a afectat Volkswagen (Dieselgate), investigheaza si angajatii furnizorului de piese auto Bosch, a anuntat joi publicatia germana Handelsblatt, citand surse de la procuratura, transmite Reuters.
"Îi investigăm pe angajații Bosch acuzați de complicitate în cazul Daimler", a declarat un purtător de cuvânt al Procuraturii din Stuttgart pentru ziarul german. Nici un reprezentant al Bosch sau al Procurorii din Stuttgart nu a fost disponibil pentru declarații, anunță Reuters.
În martie, procurorii din Stuttgart (landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei) au confirmat că-i investighează pe unii angajați ai Daimler sub suspiciunea de fraudă și reclame care îi induc în eroare pe cei care achiziționează vehicule diesel.
Până acum, procurorii și grupul auto nu au oferit detalii suplimentare privind perchezițiile.
În februarie, Bosch a anunțat că va plăti peste 327,5 milioane de dolari pentru a-i compensa pe proprietarii din SUA ai vehiculelor Volkswagen implicate în scandalul emisiilor (Dieselgate). Bosch, cel mai mare furnizor de piese auto din lume, produce un program de management al motoarelor diesel folosit de principalii producători auto, inclusiv VW. Anul trecut, Bosch a recunoscut că a livrat componente (așa numitele sisteme de injecții common rail) pentru mașinile diesel Volkswagen pe care ar fi fost instalate în SUA sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.
Proprietarii de mașini cu motoare diesel au dat în judecată Bosch în 2015, susținând că firma ar fi ajutat la executarea softului care a permis VW să încalce reglementările privind emisiile și au susținut că Bosch a fost ''un participant activ și informat'' în schema îndelungată a celor de la Volkswagen.
Conform acordului încheiat cu autoritățile din SUA, Bosch va plăti 163,3 milioane de dolari pentru a-i despăgubi pe clienții americani care dețin autovehicule VW cu motor diesel de doi litri, fiecare proprietar urmând să primească 350 de dolari, în timp ce deținătorii de autovehicule VW cu motor diesel de trei litri vor primi 113,3 milioane de dolari, fiecare proprietar urmând să primească 1.500 de dolari.
Într-un comunicat al Bosch se arată că firma nu a admis delictul dar a decis să încheie litigiul pentru a se concentra pe un proces extensiv de transformare demarat de grupul german.
În România, la Blaj, Bosch a inaugurat în 2007 două unități de producție pentru tehnică liniară și o unitate de producție în domeniul auto. În 2014, a fost inaugurat și un centru de dezvoltare și cercetare pentru tehnologia auto. La Blaj, compania are 1.200 de angajați, la care se vor adăuga alți 300, iar până în 2020 firma dorește să ajungă la 2.000 de salariați. Pe plan global, Bosch are peste 300.000 de angajați și 350 de filiale în mai mult de 50 de țări.
În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeș, în România, unitatea de producție pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului