Guvernul a aprobat Planul de masuri pentru 2017 privind debirocratizarea
Data publicarii: 30-03-2017 | EconomieGuvernul a aprobat un memorandum privind Planul de actiuni pentru 2017 privind reducerea sarcinilor administrative impuse mediului de afaceri.
"Planul de acțiuni pentru 2017 privind reducerea sarcinilor administrative impuse mediului de afaceri, document subscris obiectivelor de debirocratizare, a fost aprobat astăzi de Guvern, printr-un Memorandum, la propunerea Secretariatului General al Guvernului și al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat", potrivit unui comunicat de presă al instituției remis, joi, AGERPRES.
Planul de acțiuni cuprinde șase etape, cu următoarele termene de realizare.
Una dintre ele este nominalizarea și actualizarea echipelor la nivel tehnic și de coordonatori, responsabile cu realizarea și/sau comunicarea acțiunilor de simplificare realizate de ministere.
"Astfel, fiecare minister își va constitui o echipă multidisciplinară, formată din experți la nivel tehnic și juridic, responsabilă cu monitorizarea simplificărilor administrative. Termenul pentru realizarea acestei acțiuni este 7 aprilie", menționează sursa citată.
A doua etapă este convocarea, la sediul Guvernului, a noilor echipe de coordonatori ai procesului de simplificare (la nivel de secretar de stat/secretar general în ministere). Termenul pentru realizarea acestei acțiuni este 11 aprilie.
Cea de-a treia vizează centralizarea raportărilor cu privire la simplificarea sarcinilor administrative realizate de ministere, iar termenul de realizare este trimestrial.
A patra etapă este reprezentată de coordonarea, împreună cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a implementării măsurilor propuse de mediul de afaceri.
"Vor fi organizate întâlniri cu reprezentanților forurilor de consultare pentru colectarea și analiza recomandărilor și propunerilor mediului de afaceri și vor fi armonizate propunerile de simplificare transmise de ministere. Termen de realizare — permanent, cu întâlniri lunare cu reprezentanții Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat", conform informațiilor Guvernului.
Cea de-a cincea etapă face referire la derularea proiectelor finanțate din fonduri europene (Axa I a POCA, precum și prin POC și POAT), respectiv definitivarea ideilor de proiecte și a documentațiilor proiectelor care vizează debirocratizarea și e-guvernarea și implementarea lor.
Ultima etapă este centrată pe actualizarea inițiativelor de simplificare și a bazei comune de date rezultate în urma implementării proiectelor de măsurare a costurilor administrative.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii