Seful Eurogrupului regreta declaratiile facute dar nu demisioneaza
Data publicarii: 23-03-2017 | EconomiePresedintele Eurogrupului, olandezul Jeroen Dijsselbloem, criticat dupa ce a spus ca tarile din sud "cheltuiesc bani pe alcool si femei", si-a prezentat miercuri scuze pentru declaratiile sale dar a precizat ca nu intentioneaza sa demisioneze, informeaza AFP si Reuters.
Anterior, premierul portughez, Antonio Costa, a cerut demisia lui Jeroen Dijsselbloem, pe care l-a acuzat de declarații "rasiste" și "xenofobe" față de țările din sudul zonei euro.
"Regret dacă cineva a fost ofensat de remarcile mele", a declarat Jeroen Dijsselbloem, care prezidează din 2013 Eurogrupul, instituție care reunește cei 19 miniștrii de Finanțe din țările care au adoptat moneda euro. "În același timp, cred că sunt apreciat pentru stilul meu și pentru că trebuie să fiu strict uneori. Este adevărat că stilul meu este unul direct și, din nou, dacă cineva se simte ofensat îmi pare rău. Nu am intenția de a demisiona", a adăugat Dijsselbloem.
Într-un interviu acordat recent Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Jeroen Dijsselbloem a declarat că țările din sud "cheltuiesc bani pe alcool și femei", o afirmație pentru care a refuzat să prezint scuze, marți, în Parlamentul European. "În timpul crizei euro, țările din Nord și-au arătat solidaritatea cu țările afectate de criză. Ca social-democrat, dau multă importanță solidarității. Dar voi aveți de asemenea obligații. Nu puteți să cheltuiți toți banii pe alcool și femei și apoi să cereți ajutor", a afirmat Dijsselbloem.
În mod normal, mandatul lui Dijsselbloem în funcția de președinte al Eurogrupului expiră în luna ianuarie 2018 însă partidul socialist din care face parte a suferit o înfrângere gravă la alegerile parlamentare care au avut loc săptămâna trecută în Olanda. În aceste condiții, nu este clar dacă Dijsselbloem va mai rămâne în Guvernul condus de liberalul Mark Rutte după negocierile pentru formarea unei noi coaliții.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice