Banca Transilvania: Posturile de la extreme, cele mai cautate in banking
Data publicarii: 18-12-2006In prezent, Banca Transilvania are aproape 4.500 de angajati in cele 330 de unitati din intreaga tara (Sediul Central, Reprezentanta Bucuresti, sucursale, agentii, puncte de lucru si case independente de schimb valutar). Directia Administrativ, care face parte din organigrama Sediului Central, cuprinde 13 angajati care se ocupa cu suportul logistic al bancii.
"In general, se constata o atractie inspre sectorul financiar-bancar, asa incat primim zilnic zeci de CV-uri pentru candidarea la diferite posturi. Din ce s-a observat pana acum, cele mai cautate sunt posturile de la extreme: cele de nivel incepator si cele de conducere", a declarat pentru Wall-Street Nevenca Doca, director de resurse umane in cadrul Bancii Transilvania. De asemenea, posturile cele mai dificile, din punctul de vedere al recrutarii, sunt cele de sef de agentie, cele de vanzari si cele de analiza financiara, care presupun, bineinteles, abilitati specifice.
Obiectivul Bancii Transilvania pentru anul in curs nu a fost cel de a ajunge la un anumit numar de angajati, ci de a raspunde cererii de personal. Banca Transilvania si-a extins puternic reteaua teritoriala si in acest an, deschizand peste 100 de unitati, iar afacerea a crescut in mod constant.
Astfel, a aparut necesitatea acoperirii nevoii de personal atat pentru front-office, cat si in anumite directii sau servicii din cadrul Sediului Central pentru ducerea la indeplinire a unor sarcini si atributii noi.
Cum isi recruteaza Banca Transilvania angajatii
Pentru ca, in multe din cazuri, anuntarea unor posturi vacante / noi se face mai intai din interiorul organizatiei, se folosesc doua dintre canalele interne de comunicare ale bancii, e-mail-ul si Intranetul, anunta reprezentantii BT.
In ceea ce priveste recrutarea externa, anunturile sunt publicate in ziarele de pe plan local. "De asemenea, ori de cate ori este cazul, participam la targuri de profil, unde ne prezentam ca organizatie si, in acelasi timp, ca un angajator atractiv", explica Nevenca Doca.
In plus, pentru ca multi dintre viitorii angajati ai Bancii Transilvania sunt din randul actualilor studenti - mai ales dintre cei care urmeaza studii economice, un alt canal de comunicare cu acestia, in vederea viitoarelor angajari, ar fi prezentarile de companie facute de catre diferiti reprezentanti ai bancii.
Faptul ca piata muncii este libera si ca intreg sistemul bancar din Romania cunoaste o dezvoltare rapida determina o anumita fluctuatie de personal in orice organizatie din acest sector. Datorita pregatirii de care se bucura angajatii Bancii Transilvania, acestia sunt vizati cu insistenta de bancile competitoare. "Aceasta inseamna ca avem colegi noi, dar si plecari - insa, in ultimul caz, in procent mult mai mic decat la alte banci. Ne bucuram ca fluctuatia de personal in cazul Bancii Transilvania - sub 12%, este mult sub media domeniului bancar - 27%, in anul 2005", apreciaza directorul de resurse umane al BT.
Profilul angajatului cautat
Pe de o parte, sunt cateva aspecte pe care reprezentantii BT le urmaresc la fiecare candidat, indiferent de postul pe care urmeaza sa il ocupe: este vorba de setul de valori personale ale fiecaruia, care trebuie sa coincida sau sa fie cat mai apropiat de cel al Bancii Transilvania. Este vorba, in special, de integritate, respect, munca in echipa, flexibilitate, profesionalism.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman