IATA: numarul acccidentelor aeriene fatale a crescut in 2016
Data publicarii: 10-03-2017 | EconomieNumarul total al accidentelor aeriene a continuat sa scada in 2016, insa numarul accidentelor care s-au soldat cu decese a fost mai mare anul trecut decat in 2015, a anuntat vineri Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.
Un număr de 65 de accidente aeriene au avut loc anul trecut, comparativ cu 68 de accidente în 2015 și o medie anuală de 81 de accidente în ultimii cinci ani, se arată în ultimul raport anual al IATA privind siguranța industriei aeronautice. În schimb, din totalul accidentelor aeriene care au avut loc anul trecut, 10 au fost fatale, față de patru accidente fatale în 2015.
"Am făcut un pas înapoi cu privire la unii parametri, față de performanțele excepționale din 2015. Cu toate acestea, zborul este în continuare cea mai sigură formă de călătorie pe distanțe luni", a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.
Accidentele de anul trecut incluse în raportul IATA au provocat decesul a 268 de persoane, în creștere comparativ cu 136 de decese în 2016 dar mai puțin față de media de 371 decese înregistrată în ultimii cinci ani. Printre accidentele care au provocat cele mai multe victime se numără prăbușirea unui avion în Columbia în luna noiembrie, care s-a soldat cu decesul a 71 de persoane, iar în luna mai un zbor al companiei Egyptair pe ruta Paris — Cairo s-a prăbușit provocând decesul a 66 de persoane.
Potrivit IATA, rata globală a accidentelor, măsurată în pierderea unei părți din fuzelaj la un milion de zboruri, a fost de 0,39 în 2016, mai mare decât 0,32 în 2015 și media anuală de 0,36 în precedenții cinci ani.
Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) reprezintă aproximativ 265 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman