IATA: numarul acccidentelor aeriene fatale a crescut in 2016
Data publicarii: 10-03-2017 | EconomieNumarul total al accidentelor aeriene a continuat sa scada in 2016, insa numarul accidentelor care s-au soldat cu decese a fost mai mare anul trecut decat in 2015, a anuntat vineri Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.
Un număr de 65 de accidente aeriene au avut loc anul trecut, comparativ cu 68 de accidente în 2015 și o medie anuală de 81 de accidente în ultimii cinci ani, se arată în ultimul raport anual al IATA privind siguranța industriei aeronautice. În schimb, din totalul accidentelor aeriene care au avut loc anul trecut, 10 au fost fatale, față de patru accidente fatale în 2015.
"Am făcut un pas înapoi cu privire la unii parametri, față de performanțele excepționale din 2015. Cu toate acestea, zborul este în continuare cea mai sigură formă de călătorie pe distanțe luni", a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.
Accidentele de anul trecut incluse în raportul IATA au provocat decesul a 268 de persoane, în creștere comparativ cu 136 de decese în 2016 dar mai puțin față de media de 371 decese înregistrată în ultimii cinci ani. Printre accidentele care au provocat cele mai multe victime se numără prăbușirea unui avion în Columbia în luna noiembrie, care s-a soldat cu decesul a 71 de persoane, iar în luna mai un zbor al companiei Egyptair pe ruta Paris — Cairo s-a prăbușit provocând decesul a 66 de persoane.
Potrivit IATA, rata globală a accidentelor, măsurată în pierderea unei părți din fuzelaj la un milion de zboruri, a fost de 0,39 în 2016, mai mare decât 0,32 în 2015 și media anuală de 0,36 în precedenții cinci ani.
Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) reprezintă aproximativ 265 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des