Seful Starbucks anunta intrarea pe piata din Italia dupa 35 de ani
Data publicarii: 28-02-2017 | EconomieStarbucks Corp, cel mai mare lant de cafenele din lume, va deschide anul viitor prima unitate din Italia, la Milano, transmit AP si Bloomberg.
Cafeneaua va fi deschisă într-o clădire istorică spațioasă, care a fost înainte oficiu poștal, în centrul orașului, spre sfârșitul lui 2018, cu aproximativ un an mai târziu decât planificase Starbucks.
Directorul general al Starbucks, Howard Schultz, a vizitat pentru prima dată Milano în 1983 și s-a inspirat din sortimentele de cafea expuse. De atunci, Starbucks a deschis aproximativ 26.000 de unități în 75 de țări, înainte de a intra pe piața din Italia, care a dat lumii celebrul espresso.
"Nu cred că eram pregătiți să venim în Italia", a afirmat Schultz într-un interviu acordat Associated Press. Acesta a adăugat: "Cred că Italia este un loc special. Respect moștenirea culturală italiană în privința cafelei și cultura Italiei".
Italia ar putea fi o provocare pentru compania americană, italienii preferând să cumpere un espresso rapid și să-și vadă de drum, în contrast cu magazinele Starbucks, prevăzute pentru clienții care stau la mese și lucrează sau vorbesc cu prietenii.
După deschiderea primei cafenele din Italia, Starbucks, în parteneriat cu dezvoltatorul italian Percassi, vor inaugura și alte unități în Milano și în alte orașe.
Întrebat câte locații sunt planificate în Italia, Schultz a declarat: "În mod normal deschidem 10-12 cafenele în primul an și cred că acesta este un număr sigur'.
Italia se află pe locul șapte în topul statelor europene cu cel mai ridicat consum de cafea, conform datelor Federației Europene a Cafelei.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări