Comisia Europeana cere Romaniei sa aplice reglementarile UE in materie de audit
Data publicarii: 15-02-2017 | EconomieComisia Europeana (CE) a cerut Romaniei si altor state membre sa aplice reglementarile UE in materie de audit, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.
Comisia Europeană a cerut miercuri României, Croației, Ciprului, Estoniei, Poloniei și Sloveniei să implementeze integral noile reglementări ale Uniunii Europene privind auditul. Directiva privind auditul (Directiva 2014/56/UE privind auditul legal al situațiilor financiare anuale și al situațiilor financiare consolidate) stabilește condițiile pentru autorizarea și înregistrarea persoanelor care efectuează audituri statutare. De asemenea stabilește normele aplicabile persoanelor respective în ceea ce privește independența, obiectivitatea și etica profesională, precum și cadrul pentru supravegherea lor publică. Prin modificarea Directivei privind auditul (Directiva 2006/43/CE), noile reglementări permit o transparență și o predictibilitate mai ridicată a cerințelor aplicabile persoanelor care efectuează audituri.
"Modificările îmbunătățesc și mai mult independența și obiectivitatea activității persoanelor care efectuează audituri. Statele membre trebuiau să transpună aceste norme în legislația națională până la data de 17 iunie 2016. Având în vedere că nu au respectat termenul-limită inițial, aceste șase state membre au primit scrisori de somație la sfârșitul lunii iulie 2016. Aceste state membre au răspuns la aceste scrisori și s-au angajat să adopte rapid noua legislație. Deoarece nu au reușit să facă acest lucru, solicitarea de astăzi ia forma unui aviz motivat. Dacă România, Croația, Cipru, Estonia, Polonia și Slovenia nu iau măsuri în termen de două luni, aceste cazuri pot fi sesizate Curții Europene de Justiție", se menționează în comunicat.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice