Bugetul SGG, aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Data publicarii: 03-02-2017 | EconomieComisiile reunite pentru economie, industrii si servicii din Parlament au avizat vineri favorabil bugetul Secretariatului General al Guvernului cu 33 de voturi pentru, 10 impotriva si 5 abtineri.
* Comisiile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților — dezbateri pe proiectul Legii bugetului
Instituția are alocată de la bugetul de stat o sumă de peste 872,1 milioane lei, în scădere cu 2,51% comparativ cu anul precedent, din care 169,1 milioane lei pentru salarii, valoare mai mare decât anul trecut.
Pentru bunuri și servicii a fost alocat 60,4 milioane lei, cu 4,27% mai puțin decât în anul precedent. Au scăzut și banii alocați pentru deplasări, cu 2,92%, la 3,55 milioane lei.
De asemenea, instituția are prevăzute 34,5 milioane lei pentru finanțarea proiectelor europene pe cadrul financiar 2014-2020. Pentru investiții s-au alocat peste 1,58 milioane lei, cu 85,71% mai puțin decât în 2016.
Comisiile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au început vineri dezbaterile privind proiectul Legii bugetului de stat și al Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.
Proiectul de buget pe 2017 este construit pe o creștere economică de 5,2% în anul 2017. Veniturile bugetare proiectate pentru anul 2017 reprezintă 31,2% din PIB, iar cheltuielile 34,2%. Pentru anul 2017 se estimează un nivel al deficitului bugetar (cash) de 2,96% din PIB, în timp ce deficitul ESA este estimat la 2,98% din PIB.
Parlamentul urmează să dea votul final asupra celor două acte normative marți, 7 februarie, într-o ședință de plen comun care va începe la ora 10,00.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman