Aviz favorabil pentru bugetul ANSVSA pe 2017
Data publicarii: 03-02-2017 | EconomieBugetul Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2017, in suma de 630 de milioane de lei, a primit vineri aviz favorabil din partea comisiilor de Agricultura reunite din Parlament.
* Comisiile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților — dezbateri pe proiectul Legii bugetului
Membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților și cei din Comisia pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală din Senatul României au avizat bugetul ANSVSA cu 20 de voturi pentru și 6 împotrivă.
Cele două comisii au împreună 35 de membri, dintre care 24 sunt deputați și 11 senatori, dar la dezbaterile de vineri pe bugetul ANSVSA au mai rămas doar 26 de parlamentari, față de 30 de membri prezenți la avizarea bugetului Ministerului Agriculturii.
Din bugetul de stat al ANSVSA, cheltuielile de personal reprezintă 26,2 milioane de lei, cele pentru bunuri și servicii — 9,33 milioane de lei, transferuri între unități — 566,13 milioane de lei, proiecte cu finanțare din Fonduri Europene Nerambursabile — 28 de milioane de lei, iar cheltuielile de capital sunt în sumă de 317.000 lei.
Bugetul total al ANSVSA, inclusiv veniturile proprii, se ridică la 666,8 milioane de lei.
ANSVSA are pentru 2017 și o serie de proiecte pentru atragerea de fonduri europene, acestea vizând cu precădere monitorizarea, controlul și eradicarea unor boli la animale. Astfel, pentru rabie a fost depus un proiecte de 8,07 milioane de euro, din care 75% reprezintă finanțarea europeană, pentru pesta porcină clasică — 1,93 milioane de euo (50% finanțare UE), pesta porcină africană — 454.645 euro (50%), gripa aviară — 572.217 euro (50%), bluetongue — 138.281 euro (50%), Encefalopatia spongiformă transmisibilă (EST) — 2,65 milioane de euro (50%) și salmoneloze zoonotice — 857.811 euro (50%).
Sistemul veterinar de stat este organizat ca sistem piramidal, fiind reprezentat la nivel central de ANSVSA, care organizează activitatea veterinară și pentru siguranța alimentelor pe întreg teritoriul țării după o concepție unitară care să asigure apărarea sănătății animalelor, a sănătății publice și protecția mediului.
Comisiile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au început vineri dezbaterile privind proiectul Legii bugetului de stat și al Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.
Proiectul de buget pe 2017 este construit pe o creștere economică de 5,2% în anul 2017. Veniturile bugetare proiectate pentru anul 2017 reprezintă 31,2% din PIB, iar cheltuielile 34,2%. Pentru anul 2017 se estimează un nivel al deficitului bugetar (cash) de 2,96% din PIB, în timp ce deficitul ESA este estimat la 2,98% din PIB.
Parlamentul urmează să dea votul final asupra celor două acte normative marți, 7 februarie, într-o ședință de plen comun care va începe la ora 10,00.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice