Franta: Ancheta judiciara privind emisiile poluante s-ar putea extinde dincolo de Renault
Data publicarii: 15-01-2017 | EconomieAncheta judiciara privind emisiile poluante ale vehiculelor diesel din Franta s-ar putea extinde dincolo de Renault, dupa ce testele au aratat ca si alti producatori auto au depasit nivelurile autorizate, a declarat duminica ministrul Mediului, Segolene Royal, intr-un interviu acordat saptamanalului Le Journal du Dimanche, transmite Reuters.
Vineri, acțiunile Renault au scăzut cu peste 4% la Bursa de la Paris, după ce surse judiciare au declarat pentru Reuters că procurorii francezi au demarat o investigație judiciară privind suspiciunile legate de încălcarea reglementărilor în privința emisiilor motoarelor diesel de către producătorul auto francez.
"O serie de anomalii au fost observate la vehiculele Renault. Controalele efectuate au arătat o depășire a standardelor admise. Este și cazul altor producători auto dar într-un mod diferit. Deci ar putea avea loc alte investigații. Este o problemă de competența justiției și nu intervin", a afirmat Segolene Royal.
În urmă cu două luni Guvernul francez a transmis procurorilor datele investigației DGCCRF (Direcția Generală a Concurenței, Consumului și a Înlăturării Fraudei) privind o posibilă manipulare a emisiilor poluante. Anul trecut, ofițerii antifraudă au efectuat o serie de percheziții și la birourile Renault.
Sursele susțin că din 12 ianuarie trei judecători analizează cazul și ar urma să decidă dacă cercetările procurorilor vor fi urmate de un proces.
DGCCRF a trimis procurorilor datele anchetei privind posibila manipulare a testelor emisiilor poluante de către Renault, în urma deciziei Guvernului francez de a înființa o comisie guvernamentală pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, pe fondul scandalului Volkswagen, care a recunoscut în 2016 că a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifică emisiile poluante. Rezultatele testelor au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte vehicule produse de companii străine, depășesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon și oxizii de azot.
"Nu am motive să cred că Renault a înșelat așa cum s-a întâmplat în cazul Volkswagen," a declarat ministrul Mediului.
Grupul auto francez Renault a anunțat vineri că a luat act de deschiderea unei investigații cu privire la o posibilă manipulare a emisiilor poluante ale vehiculelor sale diesel, dar a repetat că respectă legislația și reglementările în vigoare.
"Toate vehiculele Renault au respectat întotdeauna legea și reglementările. Sunt conforme cu normele în vigoare și nu sunt echipate cu software fraudulos", a precizat producătorul auto francez într-un comunicat de presă.
Anterior, Reuters a informat că Parchetul din Paris a demarat joi o investigație cu privire la o eventuală manipulare a emisiilor automobilelor produse de Renault.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului