Investitiile in energiile regenerabile au scazut cu 18% in 2016
Data publicarii: 13-01-2017 | EconomieInvestitiile globale in energiile regenerabile au scazut cu 18% in 2016 pana la 287,5 miliarde de dolari, de la un nivel record de 329 miliarde de dolari in 2015, arata un studiu publicat joi de analistii de la Bloomberg New Energy Finance (BNEF), informeaza AFP.
Potrivit BNEF, scăderea noilor investiții în 2016 este cauzată, în parte, "de scăderea prețului echipamentelor, în special al echipamentelor fotovoltaice" dar și de "încetinirea notabilă pe două din piețele importante", respectiv China, unde investițiile în regenerabile au scăzut cu 26% până la 87,8 miliarde de dolari, și Japonia, unde investițiile au scăzut cu 43% până la 22,8 miliarde de dolari.
"După mai mulți ani de investiții record, stimulate de unele din cele mai generoase tarife feed-in din lume, China și Japonia au început să reducă activitatea de construcție de noi proiecte mari și să facă tranziția spre gestionarea capacităților puse la punct până acum", a declarat Justin Wu, responsabil pentru Asia la BNEF.
Chiar dacă investițiile în energiile regenerabile au scăzut în 2016, capacitatea totală instalată a crescut. BNEF estimează că anul trecut a fost adăugată o capacitate record de 70 Gigawați de energie solară, în creștere față de 56 GW în 2015, și o capacitate de 56,6 GW de energie eoliană.
Pe regiuni, în SUA investițiile în energiile regenerabile au scăzut cu 7%, până la 58,6 miliarde de dolari, în timp ce în Canada au scăzut cu 46% până la 2,4 miliarde de dolari. În regiunea Asia-Pacific investițiile s-au redus cu 26% până la 135 miliarde de dolari, chiar dacă în India investițiile au rămas la un nivel similar cu cel din 2015.
În contrast, Europa a mers în sens invers cu tendința globală, investițiile în energiile regenerabile crescând cu 3% până la 70,9 miliarde de dolari, în frunte cu Marea Britanie cu investiții de 25,9 miliarde de dolari, în creștere cu 2%. Germania a investit anul trecut 15,2 miliarde de dolari în energii regenerabile, cu 16% mai puțin decât în 2015, iar Franța a investit 3,6 miliarde de dolari, în scădere cu 5% în ritm anual.
Imaginea este mai sumbră în țările în curs de dezvoltare unde multe proiecte nu au reușit să obțină finanțare până la finele anului. În Africa de Sud, investițiile în energiile regenerabile au scăzut cu 74% până la 914 milioane de dolari în timp ce în Chile au scăzut cu 80% până la 821 milioane de dolari.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des