Actiunile MedLife si tranzactionarea la Bursa
Data publicarii: 04-01-2017 | BursaActiunile celui mai mare operator de servicii medicale private din Romania, MedLife, au inceput sa fie tranzactionate din data de 21.12.2016, la Bursa de Valori Bucuresti, in urma finalizarii cu succes a celei mai mari oferte publice initiale derulata de o companie privata pe piata de capital romaneasca. Primele tranzactii s-au realizat la pretul de 26 de lei/actiune.
MedLife a fost cea mai tranzactionata companie miercuri, tranzactiile inregistrand o valoare de peste 12,4 milioane de lei. In cadrul ofertei publice initiale au fost oferite publicului 8,8 milioane de actiuni in doua transe: 85% investitorilor institutionali, in perioada 6-15 decembrie, si 15% investitorilor de retail, in perioada 7-15 decembrie. Pretul final din cadrul ofertei a fost de 26 de lei pentru investitorii institutionali, 24,7 lei pentru investitorii de retail care au subscris in primele 4 zile ale ofertei si de 26 de lei pentru cei care au subscris ulterior. In prima zi de tranzactionare, actiunile nu vor avea o limita zilnica de variatie. La pretul de 26 de lei pe actiune, MedLife are o capitalizare de piata de 522,4 milioane lei.
Presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, Mihai Marcu, a declarat, miercuri, ca firma pe care o conduce are sansa sa intre in BET intr-o jumatate de an. "MedLife este prima firma privata care are sansa sa intre in BET intr-o jumatate de an. Este singura care nu este in energie sau in domeniul financiar si care nu ofera dividende, ci crestere pe termen scurt. Este prima data cand romanii, fie pe retail fie firmele de pensii, cumpara cresterea unei firme antreprenoriale romanesti. Acest lucru este extrem de fin si important", a spus Marcu.
Inainte de IPO, fondul de private equity V4C avea o participatie de 36,25% din Medlife, iar IFC - de 12,75%. Familia Marcu va continua sa controleze afacerea, ramanand actionar majoritar cu 51% din actiunile companiei, in conditiile in care nu a vandut nicio actiune in cadrul IPO-ului. De asemenea, IFC detine in continuare cel putin 5% din actiunile companiei la finalizarea ofertei. In schimb, V4C a iesit complet din actionariatul MedLife.
Profitul net al Grupului MedLife a scazut cu 99,5% in primele noua luni din acest an raportat la perioada similara din 2015, la 43.138 lei, conform datelor neauditate, reiese din informatiile publicate pe 6 decembrie pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti. In primele noua luni, Grupul a avut vanzari de peste 361,4 milioane de lei, in crestere cu 26,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Datoriile pe termen lung insumeaza peste 196,5 milioane de lei, in urcare cu 26,1%, in raport cu intervalul ianuarie - septembrie 2015.
Mihai Marcu, presedinte al Consiliului de Administratie la MedLife, a declarat: "Invit in mod special antreprenorii romani sa se gandeasca bine daca doresc sa fie lideri pe domeniul lor, sa ramana lideri. Poarta este listarea la bursa. Mai devreme sau mai tarziu un strateg mare ii va inghiti daca nu fac acest pas. Este un pas in care pot ramane in companie ani multi pentru ca investitorii cumpara si antreprenorii din spatele produsului, cumpara si o poveste (…)”.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani