Augustin Jianu: ICI ar putea trece in subordinea Ministerului pentru Cercetare
Data publicarii: 04-01-2017 | EconomieInstitutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica (ICI) ar putea trece in subordinea Ministerului pentru Cercetare, a anuntat, miercuri, ministrul propus al Comunicatiilor si Societatii Informationale, Augustin Jianu, in cadrul audierii sale din comisiile de specialitate din Parlament.
* LIVE UPDATE Miniștrii propuși sunt audiați miercuri în Parlament și primesc votul de învestitură (INFOGRAFIC)
"Va trebui să facem o analiză atentă asupra activității ICI. Din cele ce cunosc până în prezent nu se află într-o situație financiară foarte fericită. Împreună cu domnul prim ministru Grindeanu vom analiza această opțiune de a trece ICI sub autoritatea Ministerului pentru Cercetare", a spus Jianu.
Augustin Jianu, ministrul propus al Comunicațiilor și Societății Informaționale, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, și, respectiv, Comisiei economice pentru industrii și servicii din Senat, cu 16 voturi pentru și 4 împotrivă.
"Prioritățile mele pentru acest mandat se referă la cadrul național de interoperabilitate. 1 decembrie 2018 este un termen ambițios pentru a avea toate taxele și orice plată pe care o face un operator economic să se poată face online, orice formular pe care trebuie să îl depună un operator economic trebuie să se poată depune online și toate sistemele informatice ale instituțiilor publice să fie interoperabile în așa fel încât cetățenii să nu mai trebuiască să vină cu documente sau informații, să alerge de la o instituție la alta. Acestea să se poată obține automat prin sisteme informatice de către instituțiile publice", a spus Jianu, în timpul audierii.
Potrivit acestuia, programul de guvernare și toate celelalte priorități se încadrează în obiectivele naționale privind Agenda digitală.
"Cu siguranță nu putem avea această piață unică digitală fără ca cetățenii consumatori ai acestor servicii, fără ca ei să aibă încredere în serviciile digitale oferite. De aceea vom avea o atenție și asupra componentei de securitate cibernetică și, bineînțeles, asupra infrastructurii, pentru că este evident necesară dezvoltarea accesului la servicii de Internet în zonele albe încă rămase în România", a mai arătat ministrul propus al Comunicațiilor.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani