Prea putine hoteluri de trei si patru stele
Data publicarii: 13-12-2006"Din acest punct de vedere, bulgarii s-au trezit mai devreme. In primul rand, au inceput mai devreme privatizarea unitatilor hoteliere, ceea ce le-a permis ca, in ultimii patru-cinci ani, sa efectueze investitii masive in modernizarea multor hoteluri de una sau doua stele, care au fost aduse la nivele de trei sau patru stele. De asemenea, au investit masiv in profesionalizarea fortei de munca din turism, ceea ce le-a adus beneficii importante", a mai spus Vasilescu.
"Romania este o tara frumoasa, dar este foarte greu de ajuns aici si, de asemenea, foarte greu de circulat. Infrastructura rutiera necorespunzatoare si traficul aerian limitat sunt doar doua din problemele cu care se confrunta turismul romanesc", a adaugat presedintele FPTR.
"Multe hoteluri romanesti vor fi nevoite sa isi inchida portile dupa aderarea Romaniei la UE, pentru ca nu vor fi capabile sa faca fata concurentei si nu vor putea sa se adapteze la standardele de calitate europene", a declarat, marti, cu aceeasi ocazie, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), Mihai Rajnita.
"In prezent, multe unitati hoteliere romanesti functioneaza sub pragul minim de rentabilitate sau sunt mentinute pe linia de plutire de companiile sau grupurile de firme din care fac parte si care au afaceri profitabile in alte domenii. Pe de alta parte, guvernul trebuie sa rezolve problema infrastructurii de transporturi a Romaniei si sa ia masuri de natura sa ii atraga pe tineri sa isi aleaga meserii din domeniul serviciilor turistice, pentru ca una din marile probleme ale turismului romanesc este slaba calitate a resurselor umane implicate", a mai spus Rajnita.
"Industria romaneasca a turismului nu este inca pregatita sa se autoregleze in vederea adaptarii la standardele aderarii", a conchis presedintele FIHR.
Potrivit datelor prezentate de FPTR, in 2006, in Romania au intrat un numar de 5.898.000 vizitatori straini, cun 1% mai mult decat in 2005, in conditiile in care numarul de turisti straini veniti din tari ale UE s-a redus cu 4%. Pe de alta parte, calatoriile romanilor in strainatate au crescut cu 23% in 2006 (8.794.300) fata de 2005 (7.149.823).
In 2006, numarul de turisti straini care s-au cazat la hoteluri romanesti a scazut cu 6% fata de 2005, in conditiile in care, per total, numarul total de turisti cazati in hoteluri a crescut cu 6%, iar numarul de turisti romani cazati in structuri hoteliere a sporit cu 10%.
In ceea ce priveste innoptarile la hoteluri, s-a inregistrat o crestere totala de 2% fata de 2005, in conditiile in care innoptarile de turisti straini au scazut cu 10%, iar cele ale turistilor romani au crescut cu 4%.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului