Vodafone Romania intra pe piata de telefonie fixa
Data publicarii: 13-12-2006Directorul general nu a precizat cate numere a solicitat Vodafone la ANRC, insa "e o plaja mare care depaseste numarul de clienti ISS".
In momentul de fata numerele fixe din reteaua Vodafone ISS incep cu prefixul 0725, dar in curand vor avea prefixul 021.
Solomon a precizat ca nu exista nici o implicare a Romtelecom in operabilitatea serviciilor ISS, data fiind conexiunea mobil - fix complexa care asigura autonomia retelei fixe pentru companii a Vodafone. In sectorul business Vodafone este liderul pietei din Romania cu o cota de 43,2%, in timp ce Orange Romania are 38,1%.
Vodafone doreste sa incheie parteneriate cu firme romanesti de telecomunicatii prin linii fixe sau ar putea sa isi dezvolte propria retea pentru a oferi servicii complete de telecomunicatii, a spus Donovan, director general al diviziei Vodafone pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Asia-Pacific si Africa.
Vodafone Romania a inregistrat in primul semestru din 2006 venituri din servicii de 603,5 milioane dolari, in crestere cu 31% fata de periada similara a anului trecut.
In trimestrul iulie-septembrie 2006, veniturile obtinute au fost de 331,8 milioane dolari.Venitul mediu pe utilizator a atins valoarea de 15,5 dolari, in crestere cu 2% fata de anul trecut.
In perioada aprilie-septembrie din 2006, Vodafone Romania a adaugat 771.571 de clienti noi, dintre care 420.323 au fost adaugati in trimestrul trei (iulie-septembrie).
Numarul total de clienti ai operatorului a ajuns la 7,15 milioane, si reprezinta o crestere cu 29% fata de perioada similara a anul trecut.Vodafone Romania, avea un numar de 6,73 milioane de clienti la 30 iunie 2006.
Grupul britanic de telefonie mobila Vodafone a inregistrat castiguri inainte de plata taxelor de 6,24 miliarde de lire sterline si venituri de 15,6 miliarde de lire pentru prima jumatate a anului 2006.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman