Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Netcity de catre Direct One
Data publicarii: 23-12-2016 | EconomieConsiliul Concurentei a autorizat preluarea Netcity Telecom, operatorul retelei subterane pentru fibra optica a Municipiului Bucuresti, de catre Direct One S.A., furnizor independent si neutru de infrastructura de fibra optica pentru telecomunicatii, se arata intr-un comunicat al Direct One, remis, vineri, AGERPRES.
Sursa foto: www.consiliulconcurentei.ro
Direct One va prelua pachetul integral de acțiuni ale operatorului deținut de către UTI Netcity Investment BV și UTI Grup SA, în urma unui acord semnat în luna septembrie 2016 de către cele două părți.
"Autoritatea de concurență precizează că a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante", se arată în comunicat.
Decizia autorității permite părților să finalizeze în perioada următoare procesul de dobândire a controlului unic direct asupra Netcity Telecom de către Direct One.
"Salutăm decizia Consiliul Concurenței asupra acestei tranzacții, în baza complementarității celor 2 rețele — Netcity și Direct One, respectiv a minimelor efecte concurențiale pe care tranzacția le produce. Vom continua procesul de achiziție a Netcity așa cum ne-am angajat în fața acționarilor și băncilor finanțatoare", a declarat Marian Pantazescu, președintele Consiliului de Administrație al Direct One, citat în comunicat.
Direct One, companie cu capital autohton deținută majoritar de către antreprenorii Teofil Mureșan și Simion Mureșan, operează o rețea aeriană națională de fibră optică în lungime de peste 5.500 kilometri și care asigură exclusiv conexiuni între orașe.
Netcity Telecom este operatorul rețelei "Netcity", fiind responsabil cu proiectarea, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria Municipiului București pe o perioadă de 49 de ani. Rețeaua-suport de infrastructură pentru fibră optică are în prezent o lungime de aproximativ 1.000 km, fiind pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul Municipiului București.
Consiliul Concurenței a anunțat, la mijlocul lunii octombrie, că analizează tranzacția prin care compania Netcity Telecom este preluată de grupul Direct One, prin intermediul Direct One Infrastructure SRL.
"Autoritatea de concurență analizează această operațiune de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurențiale, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice", spuneau reprezentanții Consiliului, la acel moment.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman