Romania are o retea 4G mai buna decat cea din Marea Britanie
Data publicarii: 14-12-2016 | EconomieUtilizatorii de servicii de telefonie mobila din Marea Britanie beneficiaza de o retea 4G mai slaba decat cele din Romania, Albania, Panama sau Peru, potrivit unui raport publicat miercuri de National Infrastructure Commission (NIC), transmite DPA.
Sursa foto: www.nairaland.com
Potrivit acestui raport, Marea Britanie se clasează pe locul 54 în lume în funcție de acoperirea 4G, existând zone unde este imposibil să accesezi internetul mobil. National Infrastructure Commission (NIC) subliniază că guvernul trebuie să se asigure că serviciile mobile sunt accesibile oriunde trăiesc, muncesc și călătoresc oamenii.
"Drumurile și căile noastre ferate sunt deșerturi digitale și chiar și în centrele orașelor există zone unde conectarea la Internet este imposibilă. Acest lucru nu este doar frustrant ci ține pe loc afacerile deoarece o parte din ce în ce mai mare din economia noastră necesită o forță de muncă conectată", a declarat președintele NIC, Lord Andrew Adonis.
Raportul oferă o serie de recomandări care în opinia NIC ar putea ajuta la dezvoltarea Internetului mobil în Marea Britanie. Printre aceste recomandări se află numirea unui ministru care să fie responsabil de infrastructura digitală iar guvernul împreună cu organismele de reglementare ar trebui să colaboreze pentru a se asigura că următoarea generație de internet mobil, 5G, va fi disponibil pe teritoriul Marii Britanii până în 2025.
În luna martie a acestui an, senatorul Bernie Sanders, participant în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidențiale, a criticat viteza redusă la Internet de care beneficiază americanii făcând o comparație între America și România."Accesul la Internet de mare viteză nu mai este un lux. Este crucial pentru zonele rurale din America să fie conectate și să facă afaceri cu restul lumii. Astăzi, oamenii din București, România, au o viteză mai mare la Internet decât majoritatea celor din SUA", a declarat Bernie Sanders într-un mesaj publicat pe pagina sa de Twitter, adăugând că acest lucru este "inacceptabil și trebuie să se schimbe".
Potrivit clasamentului Internet Net Index realizat de Ookla, pe baza datelor colectate în decembrie 2014, România se afla pe locul al patrulea în topul țărilor cu cea mai mare viteză de Internet în bandă largă cu o viteză de descărcare de 60,2 megabiți pe secundă (Mbps). Pe de altă parte, Bucureștiul este orașul din România cu cea mai mare viteză de Internet (80,38 Mbps), Capitala situându-se pe locul 14 din 158 de centre urbane luate în calcul de Ookla.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii