Romania are o retea 4G mai buna decat cea din Marea Britanie
Data publicarii: 14-12-2016 | EconomieUtilizatorii de servicii de telefonie mobila din Marea Britanie beneficiaza de o retea 4G mai slaba decat cele din Romania, Albania, Panama sau Peru, potrivit unui raport publicat miercuri de National Infrastructure Commission (NIC), transmite DPA.
Sursa foto: www.nairaland.com
Potrivit acestui raport, Marea Britanie se clasează pe locul 54 în lume în funcție de acoperirea 4G, existând zone unde este imposibil să accesezi internetul mobil. National Infrastructure Commission (NIC) subliniază că guvernul trebuie să se asigure că serviciile mobile sunt accesibile oriunde trăiesc, muncesc și călătoresc oamenii.
"Drumurile și căile noastre ferate sunt deșerturi digitale și chiar și în centrele orașelor există zone unde conectarea la Internet este imposibilă. Acest lucru nu este doar frustrant ci ține pe loc afacerile deoarece o parte din ce în ce mai mare din economia noastră necesită o forță de muncă conectată", a declarat președintele NIC, Lord Andrew Adonis.
Raportul oferă o serie de recomandări care în opinia NIC ar putea ajuta la dezvoltarea Internetului mobil în Marea Britanie. Printre aceste recomandări se află numirea unui ministru care să fie responsabil de infrastructura digitală iar guvernul împreună cu organismele de reglementare ar trebui să colaboreze pentru a se asigura că următoarea generație de internet mobil, 5G, va fi disponibil pe teritoriul Marii Britanii până în 2025.
În luna martie a acestui an, senatorul Bernie Sanders, participant în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidențiale, a criticat viteza redusă la Internet de care beneficiază americanii făcând o comparație între America și România."Accesul la Internet de mare viteză nu mai este un lux. Este crucial pentru zonele rurale din America să fie conectate și să facă afaceri cu restul lumii. Astăzi, oamenii din București, România, au o viteză mai mare la Internet decât majoritatea celor din SUA", a declarat Bernie Sanders într-un mesaj publicat pe pagina sa de Twitter, adăugând că acest lucru este "inacceptabil și trebuie să se schimbe".
Potrivit clasamentului Internet Net Index realizat de Ookla, pe baza datelor colectate în decembrie 2014, România se afla pe locul al patrulea în topul țărilor cu cea mai mare viteză de Internet în bandă largă cu o viteză de descărcare de 60,2 megabiți pe secundă (Mbps). Pe de altă parte, Bucureștiul este orașul din România cu cea mai mare viteză de Internet (80,38 Mbps), Capitala situându-se pe locul 14 din 158 de centre urbane luate în calcul de Ookla.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani