Pretul unui apartament din Manhattan a trecut de doua milioane de dolari
Data publicarii: 14-12-2016 | EconomiePretul mediu de vanzare al unui apartament din Manhattan a trecut de doua milioane de dolari in acest an, pentru prima data in istorie, insa preturile ar urma sa stagneze in 2017 dupa ce s-au dublat in ultimul deceniu, informeaza Reuters.
Potrivit portalului CityRealty, specializat pe piața imobiliară din New York, prețurile sunt influențate de creșterea vânzărilor de locuințe-condominiu cu o valoare de cel puțin 10 milioane de dolari. Directorul de cercetare de la CityRealty, Gabby Warshawer, susține că deschiderea clădirii 432 Park Avenue, un bloc de locuințe cu 96 de etaje, promovat de dezvoltatori drept cea mai mare clădire de locuințe din cele două Americi, a împins în sus prețurile. Un număr de 52 din cele 75 de locuințe din acest turn care au fost vândute până acum au fost adjudecate pentru o sumă de peste 10 milioane de dolari, iar unele locuințe sunt evaluate chiar la peste 40 de milioane de dolari.
Prețul apartamentelor din Manhattan a crescut în fiecare an de după 2011, dar ar urma să stagneze anul viitor ca urmare a lipsei de clădiri noi, mari și scumpe, susține CityRealty.
Pe baza examinării datelor Departamentului de Finanțe al Primăriei din New York City, CityRealty a ajuns la concluzia că prețul mediu al unei locuințe-condominiu din zona Manhattan, excluzând Harlem și zonele învecinate, a urcat până la 2,2 milioane de dolari în 2016, de la nivelul record de 1,9 milioane de dolari înregistrat în 2015.
Pentru întregul Manhattan, prețul mediu de vânzare este de 2,1 milioane de dolari. Prețul mediu pentru toate apartamentele vândute în zona examinată a atins și el un record de 1,2 milioane de dolari, de la 1,1 milioane de dolari anul trecut.
CityRealty subliniază că prețul mediu al unui apartament în zona Manhattan este în prezent cu 91% mai mare decât în 2006.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani