Mario Draghi a imbunatatit estimarile de crestere ale zonei euro in 2017
Data publicarii: 08-12-2016 | EconomiePresedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, se asteapta ca redresarea zonei euro sa continue intr-un ritm moderat, dar solid, transmit DPA, Reuters si Financial Times.
PIB-ul zonei euro ar urma să înregistreze o creștere de 1,7% în 2016 (similar cu avansul previzionat în septembrie), de 1,7% în 2017 (față de o expansiune de 1,6% estimată anterior), de 1,6% în 2018 (similar cu nivelul din septembrie) și de 1,6% în 2019, a anunțat Draghi.
Rata inflației ar urma să se situeze la 0,2% în 2016 (similar cu nivelul previzionat în septembrie) și va accelera la 1,3% în 2017 (față de o expansiune de 1,2% estimată anterior). În 2018, prețurile de consum se vor situa la 1,5% (față de 1,6% în septembrie) și la 1,7% în 2019, a precizat Mario Draghi.
Banca Centrală Europeană se străduiește de doi ani să stimuleze rata inflații în zona euro care rămâne mult sub obiectivul său țintă, o creștere a prețurilor de aproape 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică.
Mario Draghi s-a declarat încrezător că autoritățile italiene vor rezolva problemele cu care se confruntă sectorul bancar, indiferent de criza politică cu care se confruntă țara. Vulnerabilitățile creditorilor italieni sunt prezente de mult timp și e cazul să fie rezolvate, a susținut șeful BCE.
Acesta a adăugat că este prea curând pentru a fi apreciat impactul asupra zonei euro al incertitudinilor provocate de Brexit, alegerile din SUA și referendumul din Italia.
"Este foarte dificil de previzionat efectul acestor schimbări majore" din cele trei state, dar piețele s-au dovedit mai rezistente decât se estima", a explicat Draghi.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii