Mario Draghi a imbunatatit estimarile de crestere ale zonei euro in 2017
Data publicarii: 08-12-2016 | EconomiePresedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, se asteapta ca redresarea zonei euro sa continue intr-un ritm moderat, dar solid, transmit DPA, Reuters si Financial Times.
PIB-ul zonei euro ar urma să înregistreze o creștere de 1,7% în 2016 (similar cu avansul previzionat în septembrie), de 1,7% în 2017 (față de o expansiune de 1,6% estimată anterior), de 1,6% în 2018 (similar cu nivelul din septembrie) și de 1,6% în 2019, a anunțat Draghi.
Rata inflației ar urma să se situeze la 0,2% în 2016 (similar cu nivelul previzionat în septembrie) și va accelera la 1,3% în 2017 (față de o expansiune de 1,2% estimată anterior). În 2018, prețurile de consum se vor situa la 1,5% (față de 1,6% în septembrie) și la 1,7% în 2019, a precizat Mario Draghi.
Banca Centrală Europeană se străduiește de doi ani să stimuleze rata inflații în zona euro care rămâne mult sub obiectivul său țintă, o creștere a prețurilor de aproape 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică.
Mario Draghi s-a declarat încrezător că autoritățile italiene vor rezolva problemele cu care se confruntă sectorul bancar, indiferent de criza politică cu care se confruntă țara. Vulnerabilitățile creditorilor italieni sunt prezente de mult timp și e cazul să fie rezolvate, a susținut șeful BCE.
Acesta a adăugat că este prea curând pentru a fi apreciat impactul asupra zonei euro al incertitudinilor provocate de Brexit, alegerile din SUA și referendumul din Italia.
"Este foarte dificil de previzionat efectul acestor schimbări majore" din cele trei state, dar piețele s-au dovedit mai rezistente decât se estima", a explicat Draghi.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman