ASSAI: Pagubitii Asirom au probleme grave la primirea despagubirii
Data publicarii: 08-12-2016 | EconomiePagubitii societatii Asirom - Vienna Insurance Group intampina probleme grave atunci cand trebuie sa isi primeasca despagubirea, in contextul in care politele RCA reprezinta peste 70% din afacerea asiguratorului, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) remis, joi, AGERPRES.
"Asociația Societăților de Service Auto Independente atrage atenția consumatorilor de produse de asigurări asupra faptului că păgubiții societății Asirom — Vienna Insurance Group întâmpină probleme grave atunci când trebuie să își primească despăgubirea, în contextul în care polițele RCA reprezintă peste 70% din afacerea Asirom, această societate având o cotă de aproximativ 23% din piața RCA (465 milioane de lei în semestrul I al anului 2016)", se arată în document.
Potrivit acestuia, cu toate că Autoritatea de Supraveghere Financiară cunoaște toate problemele cu care se confruntă păgubiții RCA ai acestei societăți de asigurări, efectuând în luna octombrie 2016 un control la această societate cu capital austriac, problemele persistă și, pe alocuri, acestea se acutizează. Astfel, conform ASSAI, despăgubirea se efectuează, de regulă, în afara termenului legal, se face doar parțial, atât cât consideră Asirom, păgubiții RCA sunt programați la constatarea daunelor, în multe situații, în afara termenului legal sau asigurătorul nu răspunde în multe situații, în termen legal, la solicitarea de comunicare a valorii maxime de despăgubire solicitată de către păgubit.
De asemenea, Asociația mai spune că valoarea maximă de despăgubire comunicată păgubitului RCA este, de regulă, subevaluată semnificativ, păgubitul RCA primind o despăgubire mai mică cu 30 — 50%, decât cea care i se cuvine.
"Toți coloșii cu picioare de lut din piața RCA au avut aceeași soartă în ultimii doi ani. Cu toții au acumulat o cotă de piață ridicată pe segmentul de risc ridicat cum este produsul RCA, au deținut un portofoliu format preponderent din acest produs obligatoriu, au vândut un RCA mai ieftin, au întâmpinat grave probleme atunci când a fost vorba de plata daunelor, au avut un număr ridicat de reclamații și care, în final, s-au prăbușit în brațele Fondului de Garantare a Asiguraților", a declarat Cristian Muntean, președinte ASSAI.
El speră ca viitorul Parlament să continue de urgență procedurile de destituire a presedintelui ASF și să înlocuiască OUG privind RCA, cu o lege completă care să protejeze cu adevărat păgubitul RCA.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman