Conducerea Lufthansa cere pilotilor sa revina la masa negocierilor
Data publicarii: 27-11-2016 | EconomieSindicatul pilotilor de la Lufthansa ar trebui sa reia negocierile cu conducerea companiei, pentru a ajunge la un compromis intr-o disputa de durata privind salariile, in loc sa recurga la greve repetate, a declarat un membru in consiliul de administratie de la Lufthansa pentru un saptamanal german, informeaza Reuters.
Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, a fost nevoit să anuleze săptămâna aceasta aproape 2.800 de zboruri în urma unei greve de patru zile a sindicatul piloților, Vereinigung Cockpit (VC), care a afectat peste 350.000 de pasageri. Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit de la începutul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de muncă, în luna aprilie 2014.
"Trebuie să vorbim" a declarat Bettina Volkens, responsabil pentru resurse umane în consiliul de administrație de la Lufthansa, pentru săptămânalul Bild am Sonntag. "Sper că sindicatul VC își va modifica abordarea. Această situație nu poate fi rezolvată prin greve" a adăugat Bettina Volkens.
Vineri seara, sindicatul piloților de la Lufthansa a respins cea mai recentă ofertă de salarizare a echipei manageriale, dar a fost de acord să nu prelungească greva dincolo de ziua de sâmbătă. Cu toate acestea sindicatul nu a exclus posibilitatea declanșării unor noi acțiuni de protest în viitor adăugând că acestea vor fi anunțate cu cel puțin 24 de ore în avans.
"Valul de greve declanșat de VC a afectat deja sute de mii de pasageri. Este complet inadecvat din cauză că o solicitare privind majorarea salariului cu peste 20% este unică atât pentru Lufthansa cât și în cadrul industriei" a apreciat Bettina Volkens.
Conducerea Lufthansa a oferit, vineri, o creștere a salariilor cu 4,4%, în două tranșe, precum și o plată excepțională egală cu salariul pe 1,8 luni. În schimb, sindicatul piloților solicită o majorare salarială retroactivă de 3,7% pe an pentru cei 5.400 de piloți din Germania, începând din 2012.
Analiștii de la IW Cologne Institute for Economic Research au calculat că grevelor piloților au costat Lufthansa 222 milioane de euro în 2014, în timp ce în 2015 protestele piloților și cele ale personalului de bord au costat compania germană alte 231 milioane de euro.
Conducerea Lufthansa a informat că primele două zile de grevă din această săptămână au costat compania 20 de milioane de euro.
Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani