Bloomberg: Apple a renuntat la dezvoltarea de routere wireless
Data publicarii: 21-11-2016 | EconomieGrupul informatic american Apple si-a desfiintat divizia de routere, o noua decizie in strategia companiei de a se concentra pe produsele de larg consum care genereaza cea mai mare parte din veniturile sale, au declarat, luni, pentru Bloomberg, mai multe surse din apropierea acestui dosar.
Routerele wireless sunt puncte de acces care conectează, fără fir, laptopurile, telefoanele și alte dispozitive la Internet.
Potrivit surselor, care au dorit să-și păstreze anonimatul, în ultimul an, Apple a început să-și reducă echipa de routere wireless, inginerii fiind transferați la grupurile care se ocupă de dezvoltarea altor produse, inclusiv unul care se ocupă de proiectul Apple TV.
Apple nu a mai lansat o nouă generație de rutere din 2013. Decizia de a dezmembra echipa indică faptul că Apple nu va mai lansa noi versiuni ale ruterelor sale. Un purtător de cuvânt de la Apple a refuzat să comenteze referitor la planurile companiei.
În prezent, Apple vinde trei routere wireless — AirPort Express, AirPort Extreme și AirPort Time — care costă 99, 199 și 299 de dolari, dar reprezintă o mică parte din veniturile Apple, iar în bilanțurile trimestriale ale companiei sunt incluse în categoria "alte produse", alături de Apple Watch și Apple TV. În anul fiscal 2016, această categorie a generat vânzări de 11,1 miliarde de dolari, aproximativ 5% din vânzările totale ale grupului.
Decizia celor de la Apple de a renunța la dezvoltarea de routere wireless ar putea fi o veste bună pentru alți producători, precum D-Link Corp., Netgear Inc. sau Belkin International Inc. De asemenea, la începutul acestui an, Apple a încetat să mai producă propriile sale monitoare externe, iar în luna octombrie a introdus o nouă strategie prin care, în parteneriat cu grupul sud-coreean LG Electronics Inc, vinde ecrane de mare rezoluție pentru utilizatorii profesioniști.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani